Abdurrahman Büyükkeskin
Muratpaşa/Antalya - Antalya'nın merkez Muratpaşa ilçesi Belediyesi ile Macaristan'ın Zigetvar Belediyesi kardeş şehir sözleşmesi imzaladı. Kardeş şehir protokolünü ise Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal ile Zigetvar Belediye Başkanı Kolovics János imzaladı.
Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal, Kaleiçi festivalimizin sadık katılımcılarından olan Macaristan'ın Zigetvar Belediyesi ile protokol ile kardeş şehir olma mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kardeş şehrimiz Zigetvar ile başta tarih, kültür ve turizm olmak üzere her alanda işbirliği yapmaya karar aldıklarının altını çizdi.Başkan Av.Ümit Uysal,'' Macaristan'ın Zigetvar şehri ile kardeş şehir olma sözleşmesini imzaladık. Ekonomik sosyal ve kültürel ilişkileri geliştirme kararı aldık. Osmanlı Devletinin en parlak devrini yaşatan 46 yıl Osmanlıya padişahlık yapan Kanuni Sultan Süleyman 1566 yılında ordusu ile birlikte son seferini Zigetvara yapmıştır. Kalenin fethinden bir gün önce otağında vefat eden Kanuni Sultan Süleyman'ın cesedi askerin morali bozulmasın diye mumyalandığı 50 gün boyunca öldüğü gizlediğini söylüyor tarihçiler. Kardeş şehir protokolü ile ortak anılar ve geleceğimizin barış ve kardeşliğin katkı sağlamasını ve fayda üretmesini arzuluyoruz. '' dedi.
Macaristan Zigetvar şehri ile Antalya Muratpaşa kardeş şehir oldu

Macaristan'ın Zigetvar Belediyesi kardeş şehir sözleşmesi imzaladı. Kardeş şehir protokolünü ise Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal ile Zigetvar Belediye Başkanı Kolovics János imzaladı.
Bu haber toplam 1521 defa okunmuştur
- Yorumlar 0
- Facebook Yorumları
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




- 09:00 - Marmaris’e gelen İspanyol turist tacize ve fiyatlara isyan etti
- 23:00 - İstanbul'un sokak kedisi Tombili dünyaca ünlü oldu
- 22:00 - Uçakta telefonunuzu neden uçuş moduna almalısınız?
- 21:00 - Havaalanlarındaki lounge hizmetleri
- 20:00 - Havalimanına kaç saat önce gidilmeli?
- 19:00 - Uçağa neden sol taraftan biniyoruz?
- 18:00 - Bayram tatili ne zaman bitiyor 2025, mesai ne zaman başlıyor?
- 17:00 - Havayolları Boeing 777X ile başarılı olacak mı?
- 16:00 - Hırsızlık dediğin öyle değil böyle olur
- 15:05 - Vapurda İstanbul manzaralı ofis keyfi başladı
- 14:00 - 2025'in Dev Hamlesi Sektörü Hareketlendirdi
- 13:00 - Ege Adaları’na bayram tatili akını
- 12:00 - Yılda 10 gün açan şakayık koparmanın cezası yarım milyon
- 11:00 - Büyükada Rum Yetimhanesi otel olacak!
- 10:00 - Tatil cenneti Mikonos’ta100 Euro bira İngiliz turistleri çıldırttı
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.