• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Lara Birlik Plajı mayısa tamam

Lara Birlik Plajı mayısa tamam
Toplam 300 bin metrekarelik alandan oluşan ve 2 kilometre sahil bandına sahip Lara Birlik Plajı'nın yapımıyla ilgili çalışmalar devam ediyor.

ANTALYA -Antalya Sera Otel yanından başlayıp PTT Tesisleri'ni de içine alan toplam 300 bin metrekarelik alandan oluşan ve 2 kilometre sahil bandına sahip Lara Birlik Plajı'nın yapımıyla ilgili çalışmalar devam ediyor.

Mahkeme kararı olmasına rağmen uzun bir süreden beri yıkımı gerçekleştirilemeyen balık restoranın yıkımı bugün gerçekleşti. Birlik Başkanıİsmail Ertense, yaptığı açıklamada, Lara Birlik Plajı'nın Mayıs ayında hizmete gireceğini söyledi.

 



Deniz, kum ve güneşiyle meşhur olan Antalya'da hala denize giremeyen vatandaşların olduğunu belirten Erten, 'haydi denize' sloganıyla bütün vatandaşları burada denize girmeye davet ettiklerini söyledi. Mahkeme kararı olmasına rağmen uzun bir süreden beri yıkılamayan balık restoranın yıkımı bu gün gerçekleştirdiklerini belirten Erten, önceden, birkaç özel firmanın para kazandığı ve halkın giremediği Lara Birlik plajını halkın rahatlıkla denize girebileceği bir yer haline getireceklerini ifade etti. Buraya gelen vatandaşların yeme içme hariç diğer bütün hizmetlerden ücretsiz yararlanacağını aktaran Erten, "Vatandaşlarımız buraya geldikleri zaman, otoparkından tutun mangalına ve şezlonguna kadar ücretsiz yararlanacak" dedi.

 

İçinde 3 bin mangal yeri olan piknik alanı, koşu, bisiklet ve yaya yolu olan Lara Birlik Sahilinde, halka hitap eden çay bahçesi, soyunma kabinleri ve tuvalet olacak. Toplam 300 bin metrekareden oluşan Lara Birlik Plajı'nın projesinin hazırlandığını belirten Erten 2 kilometre uzunluğunda 10 metre genişliğinde yol yapıldı. Bunun 2,5 metresi bisikletli vatandaşların, 5 metresi yayaların, 2,5 metresini de koşu yapacaklar için ayırdık. Burası gece gündüz yaşayan bir mekân haline getirilecek. Güvenlikli, herkesin ailesiyle denize rahat şekilde girebileceği bir yer olacak" dedi. Daha sonra, yıkılacak olan restoranın işletmecileri eşyalarını topladıktan sonra yıkım işleri gerçekleştirildi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.