• BIST 9049.36
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Kuşadası'nda plajda koronavirüs denetimi

Kuşadası'nda plajda koronavirüs denetimi
İçişleri Bakanlığı'nın 81 ilin valiliğine gönderdiği genelgeyle, ülke genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 'Türkiye Güven Huzur Uygulaması' Kuşadası'nda da başladı.

KUŞADASI- İçişleri Bakanlığı'nın 81 ilin valiliğine gönderdiği genelgeyle, ülke genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 'Türkiye Güven Huzur Uygulaması' Kuşadası'nda da başladı. Uygulama kapsamında ilk olarak kentin plajları denetlendi. Polis ve zabıta ekipleri, kumsalda maskesiz güneşlenenleri maskelerini takmaları konusunda uyardı.
Türkiye genelinde koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerin yerine getirilip getirilmediğini tespit etmek için İçişleri Bakanlığı'nın genelgesiyle gerçekleştirilen Türkiye Güven Huzur Uygulaması, Kuşadası'nda da başladı.

plajda-koronavirus-denetimi.jpgUygulama kapsamında ilk olarak kentin plajları denetlendi. Denetime; Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Kuşadası Belediyesi Başkan Vekili Tibet Özer, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, Kuşadası İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile polis, jandarma ve zabıta ekipleri katıldı.

plajda-koronavirus-denetimi-001.jpg'DENİZDEN YENİ ÇIKTIK'

Uygulamada, polis ve zabıta ekipleri tarafından Kadınlar Denizi Plajı ile Kuştur Halk Plajı'ndaki şezlongların sosyal mesafe kuralına göre yerleştirilip yerleştirilmediği kontrol edildi. Ayrıca denize girmek ve güneşlenmek için gelen tatilcilerin maske takıp takmadıklarına bakıldı. Maskesi olmayanlar takmaları yönünde uyarıldı.

Kontrol sırasında polis, zabıta ekipleri ve vatandaşlar arasında bazı ilginç diyaloglar da yaşandı. Polis ekiplerinin maskelerini takmaları yönünde uyarıda bulunduğu bazı vatandaşlar polise "Maskemiz yanımızda. Ancak denizden yeni çıktık. Birazdan maskemizi takacağız" diye cevap verdi.

plajda-koronavirus-denetimi-002.jpg'KİBARCA UYARALIM'

Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel ise denetimden sonra yaptığı açıklamada amaçlarının insanlar arasında huzursuzluk yaratmak olmadığını söyledi.

Toplumda bazı vatandaşların bütün uyarılara rağmen hijyen ve korunma tedbirlerine uymadığını belirten Kaymakam Yücel, "Bu nedenle kamu görevlileri ile belediye yetkililerinin insanlarımızı kibarca uyarması gerekiyor. İçişleri Bakanlığı'nın talimatı doğrultusunda denetimlerimiz ara ara devam edecek’’ dedi.

Bu haber toplam 1127 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.