• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 32 °C

Kültürün yanı sıra rakı

Kültürün yanı sıra rakı
Mey İçki CEO'su Galip Yorgancıoğlu " Türkiye'yi ziyaret eden turistler Türk kültürüyle birlikte rakıyı da kendi ülkelerine taşıyor" dedi

İZMİR- Turizmdeki gelişimin kendileri için önemli bir avantaj olduğunu ifade eden Mey İçki CEO'su Galip Yorgancıoğlu "Türkiye'yi ziyaret eden turistler Türk kültürüyle birlikte rakıyı da kendi ülkelerine taşıyor." dedi.

 

İzmir'de şirketin 2007 değerlendirmesi ve 2008 hedefleriyle ilgili basın toplantısı düzenleyen Yorgancıoğlu, geçen yıl ihracatta 25 milyon dolar sınırına ulaştıklarını, gelecek yıl için ise 30 milyon dolarlık hedef koyduklarını kaydetti.

 

Gelecek yıl 4.5-5 milyon litre rakı ihraç etmeyi planladıklarını kaydeden Yorgancıoğlu, toplam 40 ülkeye ihracat yaptıklarını ve bunlardan 10'una 2007 yılında ilk kez girdiklerini kaydetti. Amaçlarının rakıyı, Avrupa'daki Türk olmayan nüfusa içirmek olduğunu belirten Yorgancıoğlu, şunları söyledi:

 

KÜLTÜRÜN YANI SIRA RAKI

“Almanya'da sadece Türklerin değil, Almanların da rakıyı tercih etmeye başladığını görüyoruz. Almanların alışveriş ettiği kanallara girmeyi başardık. Türkiye'nin turizmdeki gelişimi de bizim için önemli bir avantaj oldu. Türkiye'yi ziyaret eden turistler Türk kültürüyle birlikte rakıyı da kendi ülkelerine taşıyor. Şarap Güney Avrupa ülkelerinde turizmin gelişmesinden önce, Kuzey Avrupa ülkelerinde bilinmiyordu. Tatile gelen insanlar şarabı popüler bir içki haline getirdi. Şu anda 12 milyon litre uzo üretiliyor. Bunun çoğunu Avrupalılar içiyor.

 

Yeni Rakı Fransız ve Yunan anasonlu içkilerinin de bulunduğu pazarda, halen dünyada en fazla satan anasonlu içkisidir. Bu payeyi ileri götürmek istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda çok farklı şeyler göreceksiniz.”

 

KALABALIK PAZARLAR

Yorgancıoğlu, rakıyı dünya markası yapma amacı etrafında kendileri için üç pazarın çok büyük öneminin bulunduğunu belirterek Çin, Hindistan ve Rusya'ya girmek istediklerini ifade etti.

 

Bu pazarların kolay olmadığını, tüm üreticilerin girmek istediğini, çetin bir rekabet ortamının bulunduğunu kaydeden Yorgancıoğlu, “Çin'de 200 milyon, Hindistan'da 80 milyon kişi Batı Avrupa standartlarında yaşıyor. Bu pazar çok önemli. Rakıyı Çinlilere de sevdirmek için Ar-Ge laboratuvarımızda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Çinliler yeşil çayı çok seviyor. Şimdilik yeşil çay tadının etrafında dolaşıyoruz.” dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.