• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • Antalya 15 °C

Koronavirüsle toplantısında ‘mesafe korunması’ dikkat çekti

Koronavirüsle toplantısında ‘mesafe korunması’ dikkat çekti
Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı’nda Erdoğan konuşurken, salon düzeninde bakanların önerilen 1 metrelik mesafeyi korudukları görüldü.

ANKARA, Türkiye'de ortaya çıkan koronavirüsle ilgili düzenlenen Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı öncesi masa düzeninde Recep Tayyip Erdoğan bazı açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşurken, bakanların koronavirüs önlemi kapsamında önerilen 1 metrelik mesafeyi korudukları görüldü.

Koronavirüs konusunda Türkiye'nin en iyi konumda olduğunu söyleyen Erdoğan, "Biliyorsunuz dün bir video konferansla bir taraftan yapacağımız bu çalışmaları özellikle de hem Fransa Başkanı Macron, diğer tarafta Merkel, diğer tarafta Johnson; onlarla dörtlü bir video konferans yaptık. Ve bu video konferansla da sadece virüs olayı değil, değerlendirme yaptığımızda en iyi konumda olan biz gözüküyor" dedi.

koronavirusle-mucadele-esgudum-toplantisi.jpgKoronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı, Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında başladı.

Başkan Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla Çankaya Köşkü'nde saat 14.20 başlayan toplantıya; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi ve Sağlık Politikaları kurullarının üyeleri, Bakanlar, kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri, AK Partili yöneticiler ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantıya katılanların arasında, masa düzenini farkı ve geniş mesafelerin bırakıldığı objektiflere yansıdı.

koronavirusle-mucadele-esgudum-toplantisi-001.jpgBaşka

 Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen ‘Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı’nın açılışında konuştu. Erdoğan, toplantı sonrasında yapılacak ‘millete sesleniş’ mahiyetindeki basın toplantısında corona virüsünün dünya ve Türkiye’deki sürecini detaylı bir şekilde anlatacaklarını belirtti.

korona-toplanti.jpegEKONOMİK SONUÇLARI

Erdoğan, alınacak tedbirlerin müzakeresine ağırlık verileceğini bildirerek şöyle konuştu:

* Bugüne kadar hastalığın kontrol altında tutulmasıyla ilgili sağlık önlemleri ve diğer tedbirleri peyderpey hayata geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz. Gönüllü veya zorunlu karantina uygulamaları sebebiyle günlük hayatı adeta durma noktasına getiren böyle bir sürecin pek çok boyutu yanında ciddi ekonomik sonuçları da ortaya çıkacaktır.

* Türkiye olarak hem bu hastalığın salgın haline dönüşmesini engelleme hem de üretimi, ticareti, istihdamı, ekonomiyi canlı tutma mecburiyetimiz var. Ağustos 2018 yılında yaşadığımız kur, faiz, enflasyon saldırısının etkilerinden yeni yeni kurtulmaya, işlerin tekrar yoluna girmeye başladığı bir dönemde ipin ucunu asla bırakamayız.

ÖZEL SEKTÖRE DE ÇAĞRI

* Covid-19 ile mücadele ederken sanayisiyle, ticaretiyle tüm ekonominin çarklarının dönmeye devam etmesini sağlamak elbette kolay değildir. Bunun için devlete düşen
görevler yanında özel sektörümüzün de yerine getirmesi gereken özel sorumlulukları olduğu muhakkaktır.

* Bugün burada alacağımız kararlarla bu zoru birlikte başaracağız. Ülkemizi sağ salim bu süreçten çıkardığımızda önümüzde eskisinden çok daha büyük fırsatların bizi beklediğini şimdiden görebiliyoruz. Burada bir taraftan sabır diğer taraftan dua ile biz bu süreci aşacağımıza inanıyorum.

BİRKAÇ HAFTA VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin’deki salgın döneminin Avrupa başta olmak üzere tüm dünyayı üretim konusunda alternatifler aramaya ittiğini ifade ederek şöyle konuştu:

* Üretimde alternatif denince de ilk akla gelen yerlerden biri Türkiye olmaktadır. Ayrıca virüs salgını ve petrol fiyatlarının düşüşüyle bağlantılı olarak da fiyat alanındaki gelişmeler de ülkemize ilave avantajlar sağlayacaktır.

* Önümüzdeki birkaç haftalık dönemi iyi yönetir milletimizi iyi bilgilendirir hastalığı sıkı bir şekilde kontrol altında tutabilirsek umduğumuzun da ötesinde güzel bir tablo bizi bekliyor.

* Önemli olan hastalığın bizi yenmesine fırsat vermeden bizim hem tıbbi olarak virüsün hem de bunun psikolojik ve ekonomik etkilerinin üstesinden gelebilecek dirayeti ortaya koyabilmemizdir.

* Bu konuda ben sizlere güveniyorum ve birlikte aşacağımıza inanıyorum.

DÜNKÜ 4’LÜ GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferans ile Emmanuel Macron, Angela Merkel ve Boris Johnson ile görüştüğünü sadece virüs olayını değil bölgedeki gelişmeleri de ele aldıklarını vurgulayarak şunları söyledi:

* Dörtlü bir video konferans yaptık. Virüs konusunda bir değerlendirme yaptığımızda en iyi konumda olan biz gözüküyoruz. Bizden sonra Almanya gözüküyor. Ama İngiltere ve Fransa’nın durumu bizimle mukayese edilmeyecek derecede olumsuz.

* Bunun yanında bölgedeki gelişmeleri gerek İdlib konusunu gerekse Barış Pınarı konusunu görüşme fırsatını bulduk. Moskova’da yaptığımız son zirveyle ilgili de bir bilgilendirmemiz oldu.

TOPLANTI PLANI

* Alınacak kararlarının “ülkemiz ve ekonomimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullanan Erdoğan sözlerini toplantı planını açıklayarak bitirdi:

* Şöyle bir plan yapmayı uygun bulduk. Bilgilendirme noktasında tabi bu işin şu anda süreci yöneten, götüren Sağlık Bakanımız olması hasebiyle; Sağlık Bakanımıza şöyle bir beş dakikalık süreç.

* Bunun dışında kabine üyelerimizin üçer dakika. STK’ların ise 5’er dakika konuşma süreci olacak.


TOPLANTIYA KATILANLAR

‘Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı’nda şu isimler yer aldı:

* Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay

* Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

* Adalet Bakanı Abdulhamit Gül

* Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

* Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu

* Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli

* İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

* Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan

* Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum

* Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

* Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez

* Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak

* Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar

* Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy

* Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

* Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkanvekili Serkan Topaloğlu, bazı danışmanlar ve ilgili bazı bürokratlar da toplantıda hazır bulundu.

 

.

Bu haber toplam 1643 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.