• BIST 9645.02
  • Altın 2414.245
  • Dolar 32.582
  • Euro 34.8071
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 22 °C

Korona virüsü yerleşik yabancıların kahve keyfini bozdu

Korona virüsü yerleşik yabancıların kahve keyfini bozdu
Yerleşik yabancılar korona virüsü nedeniyle ''bir kahve içimi, bir bardak çay içimi'' için “çat kapı” komşuluk ziyaretlerini askıya aldı.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA - Antalya'da yerleşik yaşayan yabancılar, korona virüsü salgınının önüne geçmek için ''bir kahve içimi, bir bardak çay içimi'' için “çat kapı” komşuluk ziyaretlerini askıya aldı.
Antalya Yerleşik Yabancılar Entegrasyonu ve Birlikte Yaşama Kültürü Platformu Başkanı Hasan Duman, Türkiye'de en fazla yerleşik yabancının yaşadığı şehrin Antalya olduğunu söyledi.

-yerlesik-yabancilarin-kahve-.jpg-yerlesik-yabancilarin-kahve--001.jpg

ÇAT KAPI MİSAFİRLİK BİTTİ

Başta Alman ve Ruslar olmak üzere 106 ülkeden yabancının Antalya'da yerleşik yaşadığına dikkat çeken Duman, 'şunları anlattı: 'Bizim komşu komşunun külüne muhtaçtir. Bir fincan acı kahvenin kırk yıl hatırı vardır. Komşumuzun halini hatırını bir soralım. Çat kapı misafirlik anlayışının yerleşik yabanciılarda yok. Lakin yabancı gelinlerin kocalarının Türk olması nedeniyle çat kapı davetsiz misafirlik oluyor. Evin gelini olarak, çay kahve ve meyve ikramı hazırlamak zorunda kalıyor. Yerleşik dostlarımız, Türk dostlarının komşuluk hakları üzerindeki hassasiyeti 3 hafta ötelenmelerini istiyor. Kahve içimi, barbekü partilerini korona virüsü riski geçinceye kadar ötelenmesini istiyor.”

kahve.jpg

-yerlesik-yabancilarin-kahve--002.jpgTOPLUM SAĞLIĞI İÇİN VAZGEÇTİK
Antalya Alanya'da yerleşik yaşayan Rus asıllı işadamı Andrey Baranov, ''Alanya'daki Türk dostlarım evlerine yemek ve kahve içmeye davet ediyor. Türk kahvesi içmeyi çok seviyorum. Fakat korona virüsü tehlikesi geçinceye kadar çok sevdiğim kuru fasulye, şiş kebab ve Türk kahvesi içimine ara vereceğimi söylüyorum. Çünkü toplum sağlığı için bu çok önemli'' dedi.
Antalya Manavgat'ta yerleşik yaşayan Norveçli Sabrina Olsen, virüs tehlikesi nedeniyle Türk dostlarına mifafirliğe gitmeyeceklerini misafirde kabul etmeyeceklerini bildirdi.

Bu haber toplam 2808 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.