• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Korkteli'nde yazlıkçıları atlı polisler koruyacak

Korkteli'nde yazlıkçıları atlı polisler koruyacak
Atlı Jandarma uygulaması Antalya'nın yazlık ilçesi Korkuteli'nde Atlı Polislerle hayata geçirilecek.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
KORKUTELİ/ ANTALYA - Aktif turizm sezonunda dünyaca ünlü turizm destinasyonu Antalya Side'ye tatile ve gezmeye gelen yerli ve yabancı turistlerin mal ile can güvenliğini sağlama, kapkaç, hırsızlık olaylarını önlemek için sezonda görev yapan Atlı Jandarma uygulaması Antalya'nın yazlık ilçesi Korkuteli'nde Atlı Polislerle hayata geçirilecek. 
Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, yaptığı açıklamada bu sene içinde hizmete açtıkları Seyir Park ile Kanal Korkuteli'yle yayla turizminde cazibe merkezi oluşturduklarını söyledi. Başkan İşlek,  Antalya'nın yazlık ilçesi Korkuteli'yi her alanda cazibe merkezi yapacaklarını belirttti.
atli-jandarma-.jpg
atli-jandarma--001.jpgYazın Antalya'da sıcak ve nemli havada bunalanlar için denizden 1000 metre yükseklikteki  Osmanlı Padişahı 2. Bayazid'in oğlu Şehzade Korkut diyarı Korkuteli'nin nefes aldığı yayla olduğunu bildirdi. 
İşlek, '' İlçemize gelen yerli ve yabancı konuklarımızın Seyirpark ve Kanal Korkuteli alanında huzur ve güven içinde dolaşmaları için Atlı Polis uygulamasına hayata geçirmeye karar verdik. İlçe Emniyet Müdürümüz Murat Ulucan'da projemizi olumlu buldu. Böyle bir uygulamanın Korkuteli'nin güvenli ilçe imajı açısından çok önemli olduğuna inanıyorum. '' diye konuştu. 

 atli-jandarma--002.jpg
atli-jandarma--003.jpgÖte yandan 13 yıl önce Side'de uygulamaya konan ve Nevşehir'de JAKEM'e bağlı  atlı jandarmalar İngilizce, Almanca ve Rusça bildikleri için turistlerin sorunlarının çözümüne büyük katkı sağlıyordu. Atlı jandarmalar, Side'de olası hırsızlık, yan kesicilik, kapkaçcılık ve turistlere kötü muamele olaylarına karşı caydırıcı oluyordu. Atlı Jandarmalar, gün içinde Side Antik Kent'tte, Apollon Tapınağı, Sorgun Çamlığı, Titreyengöl ve Side Sahil Yolu ve Side tarihi çarşı içinde devriye atarak yerli ve yabancı turistlere güvenli tatil yapmada güven veriyorlardı. 

atli-jandarma--004.jpg
atli-jandarma--005.jpg

Bu haber toplam 2016 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.