• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Konya'da 'Türk-Alman Günü'

Konya'da 'Türk-Alman Günü'
Konya Sanayi Odası ve Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği, aynı sektörlerde faaliyet gösteren firmaları birbirleriyle görüştürmek için işbirliği yaptı.

KONYA -Konya Sanayi Odası ve Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği, aynı sektörlerde faaliyet gösteren firmaları birbirleriyle görüştürmek için işbirliği yaptı.

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Büyükelçilik Müsteşarı, Ekonomi ve Ticaret Bölüm Başkanı Dr. Markus Lang ve Ekonomi ve Ticaret Bölümü Uzmanı Zeynep Yıldırım, Konya Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden KSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Büyükelçilik Müsteşarlığı, Ekonomi ve Ticaret Bölüm Başkanı Dr. Markus Lang'a yeni görevine başlaması dolayısıyla başarılar diledi.

 

Konya sanayisi ve ekonomisi hakkında bilgi veren KSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, "Almanya, bugün dünyanın en kaliteli ürünler üreten, dev şirketleri bünyesinde barındıran bir ülke konumundadır. Öyle bir imajı var bizde. Konya genelinden Türkiye'ye baktığımızda Türk halkı girişimci, müteşebbis özelliğiyle, cesaretiyle, yüreğiyle güçlü bir millet. Genç nüfusuyla bilişime yönelik yatkınlığıyla, iletişimdeki becerisiyle güçlü bir milletiz. Konya, Hz. Mevlana'nın diyarı, hoşgörü diyarı." dedi.

Başkan Büyükhelvacıgil, "Global dünyada ortak aklı kullanabiliyor olmamız gerekir. Gönlümüz arzu ediyor ki; bu şehirdeki sanayicilerle Avrupa'daki sanayicileri ortak akılda buluşturabiliyor, 'ortak nasıl hareket ettirebiliriz' onu yapıyor olmamız gerekiyor. Bu ziyaretler buna vesile olmalı. Nitekim, Konya Sanayi Odası'da Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nın üyesidir ve Başkan olarak ben de delegesiyim."diye konuştu.

 

Konya'nın Almanya ile ortak işbirliği yapabilecek yapıya sahip olduğunu ifade eden Başkan Büyükhelvacıgil, "Konya'daki firmalarımızı Almanya'daki firmalarla buluşturabilmeliyiz. Bunun içinde her türlü işbirliğine ve desteğe hazırız."dedi.

 

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Büyükelçilik Müsteşarı, Ekonomi ve Ticaret Bölüm Başkanı Dr. Markus Lang'da, Türkiye ile Almanya arasında çok yakın ticari ilişkilerin olduğunu ve yıllık 25 milyar Euro tutarında her iki ülke arasında karşılıklı ticaret yapıldığını belirtti. Almanya'da bulunan çok sayıda Alman firmasının Türkiye'yle yakın ilişki içerisinde bulunduğuna değinen Müsteşar Dr. Lang, "Biz, elçilik olarak iyi olan ilişkileri daha iyi noktalara taşımak istiyoruz. Türkiye'nin çok önemli gelişen ve gelişmekte olan şehirleri var. Bunlardan biri Konya, Kayseri, Adana, Gaziantep. Buralarda bizim organizasyonlarımız oldu. Alman Ekonomi Günü düzenledik. Önümüzdeki yıl içerisinde de büyük bir organizasyonla Konya'da da 'Alman Ekonomi Günü' düzenlemek istiyoruz."dedi.

 

Türk Alman Ticaret Sanayi Odası ve Konya Sanayi Odası ile birlikte ortak işbirliği yapmak istediklerini ifade eden Müsteşar Dr. Lang, "Türk firmaları ile Alman firmalarını bir araya getirmek amacındayız. Konya'da aynı sektörlerde olan firmaları birbirleriyle görüştürüp, işbirliğini geliştirmek istiyoruz. Çalışmamızı yapabilmemiz için sektörleri belirleyip bize bildirmeniz, bizde Almanya'da bu sektörlere ilgi duyan firmaları getirmemiz mümkün olacak. Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası'na resmi yazı gönderip işlemleri hemen başlatacağız."diye konuştu.

 

Ziyaret sonunda KSO Yönetim Kurulu Başkanı Büyükhelvacıgil, Büyükelçilik Müsteşarı Lang'a semazen figürlü kristal biblo hediye etti.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.