• BIST 13892.3
  • Altın 6761.79
  • Dolar 48.6541
  • Euro 56.1933
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 19 °C

Kocaeli Turizmindemaster Plan Ve 4 Mevsim Hedefi Masada!

Kocaeli Turizmindemaster Plan Ve 4 Mevsim Hedefi Masada!
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kocaeli temasları kapsamında kentin turizm potansiyelini artıracak yatırımları yerinde inceledi

KOCAELİ - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kocaeli’de turizm sektör temsilcileri ve STK’larla buluşarak kentin yeni yol haritasını çizdi. Kartepe Teleferiği’nden Körfez Aqua Akvaryumu’na kadar saha incelemelerinde bulunan Ersoy, Kocaeli turizmini 4 mevsime yayacak master planın sinyallerini verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kocaeli temasları kapsamında kentin turizm potansiyelini artıracak yatırımları yerinde inceledi. Program dâhilinde Körfez Aqua Akvaryumu ve İzmit Millet Bahçesi’ni ziyaret eden Bakan Ersoy, ardından Kocaeli Valisi İlhami Aktaş ile makamında bir araya geldi. Ziyaretin devamında Kuzuyayla Tabiat Parkı’nda yer alan Kartepe Teleferiği’nde incelemelerde bulunan Ersoy, kentin doğa ve alternatif turizm altyapısını sahada değerlendirdi.

kultur-ve-turizm-bakani-mehmet-nuri-ersoy,-kocaeli.jpgkultur-ve-turizm-bakani-mehmet-nuri-ersoy,-kocaeli-001.jpgKocaeli İçin Bütüncül Turizm Master Planı

Kocaeli Ticaret Odası’nda (KOTO) düzenlenen geniş katılımlı toplantıda sektör paydaşları ve STK temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Ersoy, kentin turizm vizyonuna yön verecek talepleri dinledi. Toplantıya; Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü ve Veysal Tipoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus da katıldı.

Görüşmede öne çıkan ana başlıklar şunlar oldu:

Turizm Master Planı: Kocaeli’nin turizm potansiyelinin bütüncül bir yaklaşımla ele alınması ve kentin turizm gelirlerinden aldığı payın artırılması.

4 Mevsim Turizm: Turizm hareketliliğinin sadece belirli dönemlerle sınırlı kalmayıp yılın 365 gününe yayılması.

Çeşitlendirilmiş Destinasyonlar: Doğa, kıyı, kültür ve alternatif turizm imkânlarının birbiriyle entegre şekilde geliştirilmesi.

Yerel paydaşlar ve sektör temsilcileri sahadaki beklenti ve çözüm önerilerini doğrudan Bakan Ersoy’a iletme fırsatı bulurken, ziyaret Kamu-Özel sektör iş birliğini güçlendiren kritik bir adım olarak kayıtlara geçti.

Bu haber toplam 229 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.