• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

KKTC'ye dev kongre merkezi

KKTC'ye dev kongre merkezi
Kıbrıs'ta Acapulco Tatil Köyü'nde inşa edilen 14 bin metrekarelik dev kongre merkezinin 15 milyon dolara mal olması öngörülüyor

Emre Altıntaş- Türkiye Turizm


KKTC-Son dönemlerde art arda gerçekleştirilen büyük yatırımlarla birlikte adı da Acapulco Resort Convention SPA Otel olarak değiştirilen Acapulco Tatil Köyü'nde inşa edilen 14 bin metrekarelik merkezin 15 milyon dolara mal olması öngörülüyor

Haziran ayında hizmet girecek olan Acapulco Convention Center basına tanıtıldı.

Acapulco Resort Convention SPA Otel Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Çağıner, Yönetim Kurulu üyesi Dimağ Çağıner, Otelin Yiyecek-İçecek ve Kongre Merkezi’nden Sorumlu Müdürü Ufuk Çağa, Önbüro Müdürü Önay Türköz ve Pazarlama Müdürü Özer Özbilen, kongre merkezi inşaatını basına gezdirerek bilgi verdi.

Acapulco Otel Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Çağıner, kısa bir süre önce 2 bin kişinin katıldığı en büyük kongreye ev sahipliği yaptıklarını, merkezin inşaatının tamamlanmasıyla bölge otellerinin tümüne katkıda sağlayacaklarını söyledi.

Türkiye’de salonların son derece pahalı olması nedeniyle kongre, seminer ve diğer toplantıların uygun salonlar olması halinde KKTC’de yapılabileceğini anlatan Çağıner, böylesine bir yatırımın ülke turizmine yeni bir canlılık getireceğini kaydetti.

Çağıner, toplam 14 bin metrekare büyüklüğünde çeşitli büyüklükte toplantı salonlarından oluşacak kongre merkezinin Haziran ayında tamamlanarak devreye gireceğini söyledi.

KKTC turizmi hakkında görüş ve önerilerini de dile getiren Çağıner, büyük sıkıntı içinde olan otelcilerin durumunun iç açıcı olmadığını bildirdi.

Ülke ve toplumun kritik ve zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Çağıner, içinde bulunulan sürecin herkesin işbirliği yapması gereken son derece önemli bir dönem olduğunu belirtti.

 

Çağıner şunları kaydetti:

 

“İnanıyorum ki el ele, omuz omuza vermek ve herkesin fikrini açık bir şekilde söylemesi suretiyle sorunların altından kalkabileceğiz. Şu anda tüm sektör bir durgunluk, darboğaz dönemine girmiştir ama bu moral bozmasın. Bilinçli bir şekilde hareket edildiği takdirde ülke ve toplum olarak bu zor dönemden geçebileceğimize inanıyorum…. Rumların AB’ye üyeliğinden sonrahareket kabiliyetimizi büyük ölçüde kaybettik. Hudut ve kapılarımızı açtık. Turist bu tarafa geleceğine Rum tarafına gider, bir hafta orada kalır, Kuzey’e ise bir veya iki kez günübirlik tur yapar. Hatta otel ve restoranlarda yemek yemeyip ihtiyaçlarını beraberlerinde getirirler, çöpleri de yollarımıza atmak suretiyle Kuzey Kıbrıs’ı da görmüş olurlar. Rehberleri otobüslerde anons ediyor. "İşgal edilmiş bir bölge. Sakın ola bu bölgeye gelmeyin," diye. Kötü propaganda ile gelmesi muhtemel insanları engellemektedirler…” Dubai ve Uzak Doğu benzeri, Kuzey Kıbrıs’ta da “gümrüksüz pazar” kurulmasını, hatta KKTC’nin tümüyle “açık Pazar” olmasını öneren Çağıner “İngiltere, Almanya, Avusturya ve her yerden buraya tatil yapmaya gelecek turistlerin buradan alacağı gümrüksüz eşya ile tatilini bedavaya getirmesi mümkün.” dedi.

Gümrüğün kaldırılması nedeniyle oluşacak gelir kaybının turizm hareketiyle giderileceğini savunan Çağıner, ekonomik olarak zor durumda olduklarını ifade etti.

Çağıner “Tedbir alınmadığı takdirde şahsıma ait Akgünler Denizcilik Şirketi’ni satışa çıkaracağım,” dedi.

Ünal Çağıner, Ekonomi ve Turizm Bakanlığı bütçesinin yetersizliğine de dikkati çekti.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.