• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 20 °C

KKTC’den Türklere 'tatile gelin'

KKTC’den Türklere 'tatile gelin'
Türkiye, Almanya ve İngiltere’yi hedef pazarlar olarak seçen ilk kez buralarda tanıtım atağına geçen KKTC, bu yıl için 5 milyon dolarlık bir tanıtım bütçesi ayırdı.

LEFKOŞE - KKTC, turizm atağına kalktı. Yılda 200 bini Türk olmak üzere 650 bin turist ağırlayan ve 350 milyon dolar gelir elde eden KKTC’nin 2008 hedefi ise 1 milyon turist, 1 milyar dolar gelir. İlk kez Türkiye, Almanya ve İngiltere’de tanıtıma başlayan KKTC, bundan sonra ’adalı’lık, kültürünü öne çıkaracak

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, ’yavru vatan’lıktan çıkıp turizm ülkesi olmak için tanıtım seferberliğine başladı. Yılda 650 bin turist ağırlayan KKTC, bu yıl başlattığı turizm hamlesiyle 2008 sonunda 1 milyon turiste ulaşmayı hedefliyor.

Türkiye, Almanya ve İngiltere’yi hedef pazarlar olarak seçen ilk kez buralarda tanıtım atağına geçen KKTC, bu yıl için 5 milyon dolarlık bir tanıtım bütçesi ayırdı.

350 milyon dolarlık turizm gelirini de 1 milyar dolara yükseltmeyi planlayan KKTC, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı’yla da işbirliği yaparak, ülkenin ’iç turizm pazarı’na dahil olacak. Amaç her Türk vatandaşına hayatında bir kez adayı ziyaret ettirmek. Yeni planda Kıbrıslı olan ama Türkiye’de yaşayan Nil Burak, Zeki Alasya, Işın Karaca gibi sanatçılar, akademisyenler ve işadamlarından destek almak, 2009’da Türkiye’de Kuzey Kıbrıs yılı ilan etmek de var.

KKTC’nin turizmde önünü çok açık olduğunu ve ülke ekonomisini istikrarlı bir şekilde büyütmenin yolunun bu sektörden geçtiğini söyleyen KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanı Erdoğan Şanlıdağ, “Öncelikli hedefimiz Türk turistleri adaya çekmek” dedi.

 

Kapasite artacak

KKTC’nin Türkiye’de ’sadece yavru vatan ve ülke kaynaklarının aktarıldığı bir yer’ olarak algılanmasından rahatsızlık duyduklarını belirten Şanlıdağ, “Adaya Türkiye’den 200 bin turist geliyor bunların 50-70 bini devamlı gelen yani öğrenci, asker ve onların yakınlarıyla kumarhane için gelenlerden oluşuyor. Bu kapasiteyi artırmamız gerekiyor” diye konuştu.

Bakan Şanlıdağ, ’turizm hamlesi’yle yanlış imajlardan da kurtulmayı hedeflediklerini aktardı. Nisan’dan itibaren ülkenin 2009-2010 turizm planlarını yapacaklarını da anlatan Şanlıdağ şunları söyledi:

“Adanın yatak kapasitesi 15 bin. 5 yılda da kapasite 25 bine ulaşacak. Bugüne kadar yeni oteller mevcut pastadan pay alıyordu. Artık turizm pastasını büyüteceğiz.”

 

Güney fiyatına yurtdışında tatil

Türkİye’yİ hedef turizm pazarlarından biri olarak belirleyen KKTC, Türk turistlerin gözündeki imajını saptamak için geniş çaplı bir kamuoyu araştırması da yapıyor. Adanın ’casino’larıyla öne çıktığını vurgulayan Erdoğan Şanlıdağ, “Bundan sonra ada kültürünü ön plana çıkaracağız. KKTC’de 340 gün güneş var. Kongreleri çekebilmek için özel teşvikler veriyoruz. Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı’yla yaptığımız işbirliği sonuç verdiğinde Türk turistlere KKTC’de güneyde tatil fiyatına yurtdışında tatil

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.