• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Kırgızistan'a turizmde örnek Türkiye

Kırgızistan'a turizmde örnek Türkiye
Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu'nun açılışında Türkiye’nin başırılı otel yöneticisi Turgay Genç Türk turizminin başarısını anlattı

BİŞKEK- Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu'nun açılışında Türkiye’nin başırılı otel yöneticisi Turgay Genç Türk turizminin başarısını anlattı. Kırgızistan turizmde gelişmek için eğitimde Türk turizmini örnek alıyor.

Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu'nun 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı açılış dersi Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te bulunan Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Cengiz Aytmatov Yerleşkesi Kasım Tınıstanov konferans salonunda gerçekleştirildi.

turgay-genc-6.jpg

TURGAY GENÇ TURİZM HAKKINDA BİLGİLER VERDİ
Turgay Genç, Türkiye ve Kırgızistan’ın ortak girişimi ile kurulan ve otelcilik eğitimi veren Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu’nun açılış töreninde bir sunum yaptı. Turizm ve otel işletmelerinde kariyer planlaması,Turizm sektöründe markalaşma konusunda bilgiler verdi. Turgay Genç, Turizm ve otelcilik sektöründe operasyonel süreçler ve otelcilik prosedürleri konularında öğrencileri ,sektör ve Kırgız hükümet temsilcilerinin soruların cevaplandırdı.

turgay-genc-4.jpg

TÜRK DUNYASINA HİZMET KUTSAL BİR GÖREVDİR
Turgay Genç ; Türkiye’den giderek Türk dünyasının önemli bir ülkesine bilgi ve birikimleri ile destek olmaktan mutlu olduklarını belirterek “Kırgız kardeşlerimizin her alanda olduğu gibi turizmde de Türkiye’nin deneyimlerinden yararlanmaları gerekiyor Kırgızistan’a giderek eğitim ve öğretim faaliyetlerinde görev alan akademisyenlerimiz kutsal bir görev yapıyorlar” dedi

turgay-genc-2.jpg

Kırgızistan’ın sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerin turizm için önemli olduğunu belirten Turgay Genç, Türkiye ile Kırgızistan’ın turizmde işbirliği içinde hareket etmeleri gerektiğini söyledi.
Turgay Genç “2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılı açılış dersini vermek ise bana nasip oldu.
Kırgız gençlerin ülkelerini turizmde zirveye taşıyacaklarına inanıyorum.
Kırgızistan’da turizmin gelişmesi için çalışmaya ve proje üretmeye durmadan devam edeceğiz ”dedi.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.