• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Kıbrıslı Türkler İngiliz Bakanla

Kıbrıslı Türkler İngiliz Bakanla
Londra''da yaşayan Kuzey Kıbrıslı Türkler, Avrupa Birliği'nden de sorumlu bakan Jim Murphy ile İngiliz Dışişleri Bakanlığı'nda biraraya geldiler.

Emre Altıntaş-Türkiye Turizm


LONDRA- Londra''da yaşayan Kuzey Kıbrıslı Türkler, Avrupa Birliği'nden de sorumlu bakan Jim Murphy ile dün akşam (Pazartesi) İngiliz Dışişleri Bakanlığı'nda biraraya geldiler.

Başbakan Gordon Brown'un Kıbrıs Özel Temsilcisi ve İşçi Partili Milletvekili Joan Ryan'ın organize ettiği toplantıda, İngiliz hükümetinin Kıbrıs'ın yeniden birleştirilmesinden yana olduğu gözlendi. Şubat ayının ilk haftası gerçekleştirilecek Güney Kıbrıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra Kıbrıs sorununun çözümü için böyle bir toplantı düzenleyen İngiliz siyasetçilerinin, Kıbrıs'ın yeniden birleştirilmesinden yana olduğu gözlerden kaçmadı. Etkinliğe ev sahipliği yapan Murphy, Kıbrıs Rum kesiminde cumhurbaşkanlığı seçimlerini kim kazanırsa kazansın, akabinde Ada’da bir hareketlenme olacağına dikkat çekerken, Joan Ryan’da  geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Ankara ziyaretinden övgüyle bahsetti.
Ankara'nın verdiği mesajın, Türk hükümetinin çözüm konusunda istekli olduğu yönünde bir mesaj olduğuna değinen Ryan, Ada’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kamuoyu yoklamalarına göre ilk üç sırada yer alan adayların üçünün de Gambari sürecine farklı şekilde olumlu yaklaşım sergilediklerini vurguladı.
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın da Gambari sürecinin destekcisi olduğunun altını çizen Ryan, “seçimden sonra Kıbrıs sorununun çözümü konusunda mutlaka girişimler olacaktır" dedi. İlerleyen dakikalar da ise, İngiliz yetkililer yöneltilen sorunların bazılarını yanıtladılar.
İngiliz Milletvekili Joan Ryan'ın yardımcılarından, İşçi Partili aktivist Alev Cazımoğlu’nun organize ettiği toplantı da; Osman Tango (Toplumcu Demokrasi Partisi Londra Dayanışma Derneği), Ahmet Öykener (Enfield Belediye Meclisi Üyesi), İlker Kılıç (Cumhuriyetçi Türk Partisi Londra Dayanışma Derneği) , Kemal Nami (CTP), Hayrettin Ramis (Kıbrıs Türk Ticaret Odası TCCC), Tuncel Nalbantoğlu (TCCC), Yılmaz Özyiğit (TCCC),  Kelami Dedezade (Eğitimci), Süleyman Soydağ (Türk Okul Yöneticisi),  Suzan Nuri (Ambargolular) ve Fevzi Hüseyin (Ambargolular) yer aldılar.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.