• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 20 °C

Kent'ten sigaranın zararları

Kent'ten sigaranın zararları
Tiyatro ve sinema sanatçısı Baykal Kent, Yeşilay Haftası'nda gençlere sigara, alkol ve bağımlı madde kullanımının zararlarını anlatacak.

Abdurrahman Büyükkeskin/Cihan


ANTALYA -Tiyatro ve sinema sanatçısı Baykal Kent, bu sefer Yeşilay Haftası etkinlikleri çerçevesinde Anadolu turnesine çıkarak gençlere sigara, alkol ve bağımlı madde kullanımının zararlarını anlatacak.

Ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Baykal Kent, 40 yıl aralıksız alkol ve sigara kullandığını belirterek, 6 ay önce İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Alkol Bağımlılığı Tedaviz Merkezi (AMATEM)'nde 90 gün tedavi gördüğünü söyledi. 1-7 Mart Yeşilay Haftası etkinlikleri çerçevesinde alkol, sigara ve zararlı madde kullanımı ile ilgili 6 ilde öğrencilere konferans vereceğini ve ilkinin Antalya'nın Manavgat ilçesi Özel Manavgat İlköğretim Okulu'nda olacağını belirten Baykal Kent, alkol ve sigarayı bıraktıktan sonra 64 yaşından sonra kendini dünyaya ikinci kez yeniden gelmiş gibi hissettiğini ifade etti.

 

Kent, 8 yıl önce sinema sanatçısı Cüneyt Arkın'ın da alkolü bıraktıktan sonra gençlere alkol kullanmamaları için Anadolu turnesine çıktığını ifade etti. Baykal Kent, bu etkinliği tüm yurt çapına yaygınlaştırmada yardımcı olmaları için Milli Eğitim Bakanlığı ve Yeşilay'a yazı yazdıklarını belirtti. Baykal Kent, "Hz. Peygamber'in belirttiği gibi 'İçki bütün kötülüklerin anası'. Kırk yıl boyunca sürekli alkol kullandım. 2008 yılında oğlumu kaybedince tüketimi daha da artırdım. Adeta içkinin esiri oldum. Günlük alkol alınca bütün dertlerimden kurtulacağıma inanıyordum. Fakat yanılmışım. Hiç bir derdimden kurtulmadım. Alkol yüzünden eşimden boşandım ve bir çok dostumun da kalbini kırdım. 6 aydır ağzıma bir damla içki almadım ve kendimi kuşlar gibi özgür hissediyorum. Yurt çapında okul okul dolaşarak öğrencilere alkol ve sigaranın zararını anlatmak istiyorum" diye konuştu.

 

Alkol ve madde bağımlılığı ile ilgili 'Ne Olur Gül Fidanlarımızı Bizden Koparmayın' isimli tiyatro oyunu hazırlığı içinde olduğunu ifade eden Kent, 2 ay içinde sahneleyeceği oyunla alkol ve uyuşturcu batağına düşen gençlerin hayatlarından kesitler sunacağını belirtti.

 

Toplum önünde olan iş adamı,siyasetçi ve sanatçıların beyaz ekran önünde kesinlikle elinde alkol ve sigara ile görüntü vermemesini isteyen Kent, gençlerin idol kimseleri örnek aldığını akıllardan çıkarılmasını istedi. Kent, "Hayatımın 46 yılını tiyatro ve sinemaya verdim. Benim 40 yılımı karartan alkol ve sigarının gençlerinkini karartmasına müsaade etmeyeceğim. Gücümün yettiği ve dilimin döndüğü sürece alkol ve sigaranın zararlarını anlatacağım. Alkol bağımlılığından kurulmanın ilk yolu içkiyi bırakacağına inanmaktan geçiyor. Kendi kendime içkiyi bırakacağıma söz verdim ve gittim AMATEM'de tedavi gördüm. İçkiyi bırakınca 130 kilodan 120 kiloya indim" diye konuştu.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.