• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 21 °C

Kentsel dönüşüm için 6 katlı otel yıkıldı

Kentsel dönüşüm için 6 katlı otel yıkıldı
Kentsel Dönüşüm Projesi’ne giren 25 yıllık otel yıkıldı. 3 yıldızlı 6 katlı 90 odalı olan otel, iş makinesiyle yıkılarak yerle bir edildi.

ALANYA - Alanya'nın Oba Mahallesi’ndeki Kentsel Dönüşüm Projesi’ne giren 25 yıllık otel yıkıldı. 3 yıldızlı 6 katlı 90 odalı olan otel, iş makinesiyle yıkılarak yerle bir edilirken Cumhuriyet Mahallesi’ndeki 370 bin metrekare alanda yapılan ve yaklaşık 40, 30 ve 25 yıllık olan binalar Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılarak yenilerini yapılacak.

otel-yikildi.jpgYÜCEL: RİKSLİ BİNALAR YIKILACAK

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ilçede kentsel dönüşüme giren ve risk oluşturan binaların belediyenin yardımlarıyla yıkılmaya başlandığını belirterek “Burada en önemlisi vatandaşlarımıza görev düşüyor, riskli olan ve de yıkılmaya yüz tutmuş binalarda oturmasınlar. Alanya'da Kentsel Dönüşüm olacak çok sayıda bina var. Belediyemizin Kentsel Dönüşüm Bürosu görevinin başındadır. Alanya Belediyesi 24 saat vatandaşlarımızın hizmetindedir” dedi


ÖZEN: BELEDİYEYE TEŞEKKÜR EDERİM

Otel işletmesini 12 yıllığına kiralayan iş insanı Ekrem Özen, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Yücel’e teşekkür etti. 25 yıllık otelin yıkarak Alanya turizmine yeni bir otel kazandırmak için önce fizibilite çalışmasını yapacaklarını söyleyen Özen, “Yanımızdaki binalara zarar vermeden inşaatımıza başlayacağız. 25 yıldır Alanya'da turizm sektörüne hizmet etmekteyim. Alanya'ya ve Türk turizmi için en iyi şekilde oteli sağlam zemin üstünde inşası için Alanya'nın en köklü inşaat şirketiyle anlaştık. Önümüzdeki yıllarda inşallah tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsten kurtuluruz” dedi.

BİR MAHALLE KENTSEL DÖNÜŞÜME GİRDİ

Alanya Cumhuriyet Mahallesi’ndeki yaklaşık 370 bin metrekare alanda 100’e yakın bina Kentsel Dönüşüm Projesi’ne girdi. 8 Ocak tarihinde Cumhuriyet Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılan bir binanın üst katının bir kısmı yıkılmıştı. Beton bloklar, baba- oğlun oturduğu, zemin kattaki dairenin balkonu ve bahçesine gürültüyle düşerken baba ile oğlu, apart otele yerleştirilmişti.

Kaynak: Yeni Alanya / Mehmet Al
Bu haber toplam 2080 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.