• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Kemer'de ortak akıl toplantısı

Kemer'de ortak akıl toplantısı
Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğünün organize ettiği Kemer Turizmi Sorunları Ve Çözüm Önerileri ‘ Ortak Akıl Toplantısı’ gerçekleştirildi

ANTALYA- Yeni turizm sezonu öncesi Kemer Belediyesi Kültür Salonunda Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğünün organize ettiği Kemer Turizmi Sorunları Ve Çözüm Önerileri ‘ Ortak Akıl Toplantısı’  gerçekleştirildi. İki oturum halinde düzenlenen toplantının sabah bölümünde Belediye Başkanları konuşurken, katılımcılar da soruları ve görüşleri ile Kemer turizmi konusunda görüşlerini ifade ettiler.




Yoğun bir katılımın gözlendiği toplantıya Kemer Kaymakamı Seddar Yavuz, Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, Tekirova Belediye ve GATAB Başkanı Yusuf Uras, Çamyuva Belediye Başkanı Okan Akman, Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu konuşmacı olarak katılırken, toplantıyı izlemeye ve katılımcı olmaya  İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Açıkgöz,Garnizon Komutanı Sait Ayer, Başsavcı Erkan Gözkaya ve çok sayıda bürokrat ve esnaf ile turizmci katıldı.




Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker Kemer Turizmi Sorunları Ve Çözüm Önerileri ‘ Ortak Akıl Toplantısı’nda yaptığı konuşmasında, “ Kemer ‘de en büyük sorunun alt yapı sorunu olduğunu ifade etmek isterim. Merkezde alt yapının eski olması nedeniyle bir takım sorunlar yaşandığı gerçektir. Otellerin her şey dahil uygulaması esnafımız için sıkıntı yaratmaktadır. Yabancı işçi çalıştırılması sıkıntıların başka bir boyutu.  Golf sahaları için yerimizin olmaması da turizm çeşitliliği için eksiklik olarak göze batmaktadır. Bunun yanında Türk turizminde master planının yapılaması gerektiğini her zaman söyleyenlerdenim. Ayrıca son dönem kürsel ısınma nedeniyle bir su sıkıntısı yaşıyoruz. Bir an önce de bunun çaresinin bulunması ve gerekenin yapılması için önlemler alınmalı. Örneğin Kemer’e baraj projesi konusu derhal gündeme gelmeli. ”dedi.




Kemer Kaymakamı Serdar Yavuz yaptığı açıklamada, “ 4 aydan bu yana Kemer’de görev yapıyorum ve her yeri gözlemliyorum. Yeni bir turizm sezonu için hazırlıklar içersindeyiz. Yeni bir sezona Takım halinde hazırlanmamız gerekiyor. Bunun için Kemer’de bir takım çalışmalarımız var. Bunlar arasında en kısa sürede MOBESE Sisteminin Kemer’e gelmesi gerekiyor. Çünkü bu konuda çevre ilçelerimizde birçok yerde bu sistem kuruldu. Bu bakımdan sezonda suç işleyeceklerin en fazla rağbet edecekleri yerlerin başında MOBESE Sistemi olmayan yerler olacak. Bu bakımdan bu sistemi bir an önce hayata geçirmemiz gerekiyor. İlgili arkadaşlarımız, belediyelerimiz bu konuda gereken çalışmalarını yapıyorlar. Bu sistem bir caydırıcılık unsuru yaratacaktır düşünüyorum. Öte yandan yine Kemer’de tarihsel doku konusunda bir takım çalışmalarımız var. Kemer içerisinde bulunan ve 1977 yılında ilk kazı çalışmaları yapılan İdyros antik kentinde yeni bir kazı çalışması yapılması ve burasının turizme açılması, yine Selçuklu Av köşkü için aynı çalışmaların yapılması ve yine Gedelme’de bulunan kalenin de turizme en fazla şekilde katkı sağlaması için çalışmalarımıza hız verdik. Bu konuda buraları ilgili kişiler ile gezdik. Kemer’de Golf sahasının yapılmasının zor olduğunu ancak, küçük alanlarda futbol sahalarının yapılarak futbol turizminin yoğun olarak bu bölgeye çekilebileceğini düşünüyorum. 1400 takım Antalya’ya kamp yapmaya gelmiş. Bunların ancak 40 ya da 50 tanesi Kemer’e gelmiş. Bu maalesef futbol turizmimiz açısından oldukça düşündürücüdür. Dalış cenneti olan  Kemer’de dalış turizminin gelişmesi için gereken yapılmalıdır.”

Çarşıdaki esnafların davranışlarını da değerlendiren Kaymakam Seddar Yavuz, “ Esnafların kendilerine çeki düzen vermeleri ve Kemer Markası altında davranışlarını ona göre yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Kemer’de çarşıda mangal yapan esnafları görüyorum. Tavla oynayanlar, sokak ortasında yemek yiyenler. Bu çok çirkin bir görüntüdür.. Şu unutulmamalıdır ki, Kemer’de yaşamanın bir bedeli vardır. Bu bakımdan Kemer’de yaşayanların Kemer’e karşı sorumlukluları vardır. Açık söylüyorum, Kemer Kaymakamı olarak bu yıl bu görüntülerin oluşmasına asla izin vermeyeceğim“dedi.

Öte yandan yeni düzenleme ile Beldibi’nin Antalya’ya Konyaltına bağlanması is toplantıya damgasını vurdu. Başkan Şeker bu konuda yaptığı açıklamasında, “ Hep birlikten bahsediyoruz. Tekirova’dan Beldibine uzanan hat Kemer olarak kalmalıydı. Coğrafi olarak bu birleşmeyi çok yanlış buluyorum“dedi.

Sabah bölümünde ayrıca Tekirova Belediye ve GATAB Başkanı Yusuf Uras, Çamyuva Belediye Başkanı Okan Akman, Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ile esnaflar ve turizmciler de söz alarak görüşlerini açıkladılar

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.