• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Kemeraltı'nda ilk bölüm tamam

Kemeraltı'nda ilk bölüm tamam
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kemeraltı’nda esnafın mağdur olmaması için gece yürüttüğü restorasyon çalışmasının ilk bölümünü tamamladığı belirtildi.

İZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kemeraltı’nda esnafın mağdur olmaması için gece yürüttüğü restorasyon çalışmasının ilk bölümünü tamamladığı belirtildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yayınladığı yazılı açıklamada, ikinci aşama çalışmayla tarihi çarşının 250 metrelik bölümünü daha yenileyeceklerini bildirdi.

İzmir’de yüzyıllardır alışverişin kalbi olan Kemeraltı’nı son yıllarda içine düştüğü durağanlıktan kurtarmak için başlattıkları “Cephe düzenleme projesinin ilk etap çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Kocaoğlu, ikinci aşama çalışmalarını da hazırladıkları restorasyon projesinin onaylanmasından sonra başlatacaklarını kaydetti.

Kocaoğlu, Kemeraltı Anafartalar Caddesi Cephe Düzenleme Projesi’nin ikinci etap çalışmaları için hazırladıkları çalışmayı İzmir 1 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na sunduklarını, kurulun 17-18 Ocak’ta yapacağı toplantılarda projeyi ele alıp onaylamasını beklediklerini, onayın ardından vakit kaybetmeden çalışmaları başlatacaklarını kaydetti.

 

Kocaoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

“Kemeraltı Çarşısı’na gidenlerin de gördüğü gibi, cephelerini düzenlediğimiz binalar pırıl pırıl oldu. Tarihi dokuları gün yüzüne çıktı. Çalışmalarımız sayesinde Kemeraltı artık fark edilmeye başlandı.

Bu yaz İzmir’e gelen yerli ve yabancı turistleri bambaşka bir Kemeraltı karşılayacak. Bundan da, hem biz hem çarşı esnafı hem de tüm İzmir gurur duyacak.

Tarihi çarşı, gelip de görenlerin memleketlerine gittiğinde anlatacağı, anı olarak fotoğraflarının ve görüntülerinin çekileceği bir mekan olarak zamanla dış dünyada daha da tanınıp ünlenecek. Bundan da İzmir turizmi ve tüm kentli kazançlı çıkacak.”

Esnafın işlerinin aksamaması için gece saatlerinde ve spot ışıklarının altında yürütülen proje kapsamında, bölgedeki işyerlerinin dış cephelerindeki çıkma yapılar, kirlilik yaratan reklam tabelaları, klima dış üniteleri kaldırılacak.

Tarihi yapıların dış cepheleri aslına uygun olarak restore edilecek, hatalı yapılan sıvalar kazınarak altta kalan süslemeler ortaya çıkarılacak, tarihi yapılardaki duvarla örülüp yok edilen pencereler aslına uygun olarak yeniden yapılacak.

 

Tüm binaların dış cepheleri, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nca onaylanan Kemeraltı Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı Tasarım Rehberi’nde yer alan renklerden, esnafın ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin ortaklaşa belirlediği herhangi biriyle, renk uyumu gözetilerek boyanacak.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.