• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Kemal Kükrer Japon'la büyüyor

Kemal Kükrer Japon'la büyüyor
Yükselen ‘sos pazarı’na odaklanan Kemal Kükrer 2014’te 50 milyon TL olan ciroyu bu yıl 70 milyon TL'ye çıkarmayı hedefliyor.

>STANBUL - Japon firması Ajinomoto ile ortaklık kuran Kemal Kükrer’de hedefler yüksek konuldu. Hem genel ciroda, hem ihracatta yüzde 40 artışlar öngörüldü. Özellikle yükselen ‘sos pazarı’na odaklanan marka, 2014’teki 50 milyon lira olarak gerçekleşen ciroyu bu yıl 70 milyon liraya çıkarmayı hedefl iyor. Bu da yüzde 40’lık artış anlamına geliyor. Bu yüksek büyüme için yatırımlar da gündemde. Şirketin gündeminde 4 milyon liralık yeni yatırım planı var. Ayrıca 2014 yılında 3.5 milyon lira olarak gerçekleşen ihracat rakamını bu yıl 10 yeni ülkeye daha ihracat yaparak 5 milyon liraya yükseltmeyi hedefl iyor. Bu rakamlara göre ihracatta da yüzde 42 büyüme olacak. Kükre Gıda Genel Müdürü Sabri Gülel, “Yatırımlarımızı Türk damak tadına uygun, sağlıklı, pratik, lezzetli soslar geliştirmek üzere gerçekleştireceğiz. Bu yıl da geçen sene olduğu gibi 20 bin ton üretim yapacağız" dedi.

100’ÜNCÜ YıLıNı KUTLAYACAK
Kemal Kükrer’in Eskişehir, İzmir ve Adana’da olmak üzere toplam 3 üretim tesisi var. Sos, turşu ve konserve sektörü odaklı ürün geliştiriyor. Ürün yelpazesinde; sirke, ekşili soslar, acı soslar, turşu, konserve, salça, meyve şurubu ve şalgam yer alıyor. Şirketin geleneksel sirke ve ekşi soslar pazarında yüzde 30 pazar payı bulunuyor. Irak, Almanya, ABD, Belçika, Kazakistan, İngiltere ve Yunanistan’a ihracat yapıyor. Toplam cirosunun yüzde 7’si ihracattan geliyor. Çalışan sayısı 210. İstihdam rakamlarının yeni yatırımlarla 250’ye çıkacağını belirten Gülel, “İstanbul merkezli distribütör ve satış ekibimiz var. Tüketicilere, 81 ildeki bayiler ve zincir mağazalarla ulaşıyoruz. Şu anda 40 bin satış noktasında varız. Bu yıl 60 bin noktada olmak istiyoruz” diye konuştu. Kemal Kükrer markası, 1915 yılında Kemal Kükrer’in Eskişehir’de kurduğu firma ile doğdu. Türkiye’nin ilk sirke markası olarak biliniyor. Doğal mısır fermantasyonu ile sirke üreten Kemal Kükrer’i 1990’lı yılların sonunda Gülel ailesi devraldı. 2013 yılında dünya sos devi Japon Ajinomoto firması ile ortaklık kurdu. Sabri Gülel, “1999’dan itibaren markamıza yoğun yatırım yapıyoruz. Modern tesislerde, son teknolojileri kullanarak, geleneksel üretim metodundan ödün vermeyen üretim anlayışı ile devam ediyoruz. Geliştirilen yeni nesil ürünler, sirke çeşitlerine eklenen sos ailesi, turşu, şalgam ve konserveler ile markayı ulusal ölçekte tanınan, bilinen ve tercih edilen marka haline getirdi. 2015 yılında markamızın 100. yaşını, bizi bu günlere taşıyan tüketicilerimizle beraber kutlayacağız” dedi.

SOS PAZARı PRATIK YEMEK KÜLTÜRÜYLE BÜYÜYECEK
Mutfakta çeşitli salatalar, soslar ve turşu yapımında kullanılan sirkelerin farklı alanlarda kullanımının mevcut olduğunu söyleyen Kükre Gıda Genel Müdürü Sabri Gülel, “Ancak Türkiye’de henüz lezzetlendiriciler ve soslar çok küçük bir pazar. Amerika ve Avrupa’da sos kullanım oranları çok yüksek, Türkiye’de de yükselen bir trend. Evde hızlı ve pratik yemek yapma kültürünün büyümesi ile bu pazar hızla büyüyecektir” dedi.

MALEZYA NAR-VIŞNE SIRKESI, MıSıR ELMA SIRKESI SEVIYOR
Global sirke tüketimini değerlendiren Genel Müdür Sabri Gülel, “Malezya nar-vişnehurma sirkesi; Mısır elma sirkesi; Ortadoğu üzüm ve elma sirkesini daha yoğun talep ediyor. Özellikle ekşi ve acı yemek kültürü yoğun olan bölgelerin, sirke tüketimleri daha yüksek. Lokomotif ürünlerimizden olan sirkeyi daha çok Ortadoğu ülkelerine ihraç ediyoruz” diye konuştu.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.