• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Kardeş şehrimiz Manavgat 12 ay tatil destinasyonudur

Kardeş şehrimiz Manavgat 12 ay tatil destinasyonudur
Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Herford Spordan ve Turizmden Sorumlu Belediye Başkan Yardimcisi Hans Zedler, Manavgat iklimi ile 12 ay tatil imkanı sunuyor

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT/ANTALYA - Almanya'nın Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Herford şehri Spordan ve Turizmden Sorumlu Belediye Başkan Yardimcisi Hans Zedler, kardeş şehirleri Manavgat'in ılıman iklim yapısının Almanlar için yılın 12 ayı tatil yapmaya elverişli olduğunu söyledi
manavgat-hans-.jpg
hans-zedler,.jpg10 YILLIK KARDEŞLİK
Antalya turizminin konaklama kalitesi tesislerde spor tesislerinin bulunması yiyecek ve içcek kalitesi bakımından Güney Fransa, Italya, Yunanistan Mısır ve İspanya’nın Mayorka Adası’na göre daha avantajlı olduğunu söyleyen Zedler şunları anlattı: ''Kardeş şehrimiz Manavgat'la 12 yıl önce önce dönemin belediye başkanı Zeynel Şenol'la ve belediye meclis üyelerinden aldığı yetki ile kardeş şehir olma protokolü yaptık. 10 Yıl içinde kardeş şehrimizle başta spor olmak üzere her alanda karşılıklı ziyaretlerle pekiştiriyoruz. Herford'un Avrupa ülkelerinde de kardeş şehri var. Ama en ayrıcalıklı ve Türk-Alman dostluğunu pekiştiren Manavgat'tır. Herfordlular kardeş şehirleri Manavgat'ta tatil yapmaktan keyif alıyorlar.”

manavgat-hans-zedler.jpg
manavgat-hans-zedler-001.jpgGENÇ ALMANLAR YAZIN, YAŞLILAR İKBAHAR VE SONBAHARDA GELİYOR

Zedler, genç Almanların Manavgat'ta tatil için yaz aylarını tercih ettiklerini,
orta yaş grubunun ilkbahar ve sonbaharı seçtiklerini bölertirek şöyle devam etti:
“Yaşlı Almanlar yazın Antalya sıcaği ve nemli havasından olumsuz etkilendiği için ilkbahar, sonbahar ve kiş ayında geliyorlar. Kardeş şehrimiz Manavgat ırmaği, Titreyengöl, Oymapinar, Sorgun çamliği, Kızılağaç'ta dünyaca ünlü tenis kortları, Beşkonak Köprülü Kanyon rafting alanı, Seleukeia, Selge ve Side antik kentleriyle muhteşem bir turizm destinasyonu” dedi.

manavgat-hans-zedler-002.jpgmanavgat-hans-zedler-004.jpgALMAN SPOR TAKIMLARI GELİYOR
Her yıl 2-3 defa eşi ve Alman bisiklet, hentbol, basket, futbol, tenis, voleybol, koşu takımlari teknik heyetini Manavgat'a getirdiklerinin belirten Zedler, kardeş şehirlerinin Alman takımlarının yılın 12 ayı antrenman yapabileceği nadir bir destinasyon olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1489 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.