• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Kalkınmada turizmin önemi

Kalkınmada turizmin önemi
Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, şehrin kalkınmasında üniversite ve turizmin önemli katkısı olacağını belirtti.

GİRESUN -Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, şehrin kalkınmasında üniversite ve turizmin önemli katkısı olacağını belirtti.

Giresun'da yerel yayın yapan TEMPO TV'de katıldığı bir programda konuşan Vali Taşkesen, Giresun'un turizm ve üniversite ile kalkınacağını belirterek, Karadeniz Sahil Yolu'nun da ticaret ve turizm alanında yolun çok büyük fayda sağladığını söyledi. Tıp Fakültesi konusuna da değinen Vali Taşkesen, "Tıp fakültemizin hocaları hazır. 250 yataklı yeni Devlet Hastanesi ile Tıp Fakültesi'nin bir arada faaliyet göstermesi konusu Sağlık Bakanlığımızın gündeminde. Diğer illerin de böylesi talepleri olduğu ve bakanlıkça değerlendirdiği belirtiliyor. Fakültenin biran önce faaliyete geçmesi için Fizik Tedavi, Kadın Doğum ve Çocuk ile Kale Devlet Hastanesi'nde poliklinik hizmetlerinin yürütülmesi konusunda Sağlık Müdürlüğü ile üniversite yetkilileri arasındaki çalışmalar devam ediyor." dedi.

 

Programda Giresun'daki katı atık sorunuyla ilgili soruları da cevaplayan Vali Taşkesen, şunları söyledi: "Akan sularla Karadeniz kirleniyor. Kendi kendimizi öldürüyoruz. Bu konuda belediyelere yardımcı olmuyoruz. Katı Atık ve İçme Suları Birliği'nin başında Valisi olan tek il Giresun. Başka yerlerde bu birliğin başında Belediye Başkanları bulunuyor. Büyük sorun teşkil eden meseleyi çözmek için gerekeni birlikte yapacağız."

 

Katı atık sorununu çözmek için önlerinde birkaç alternatif olduğunu ifade eden Vali Taşkesen, "Yeni yeni teknolojiler geliştiriliyor. Önümüzdeki ay Almanya'dan teknik bir heyet incelemeler yapmak için Giresun'a gelecek. Aynı zamanda ilimizden de bir heyet araştırmalar yapmak üzere İtalya'ya gidecek. Katı atık konusunda önce sistemin ne şekil olacağına karar vereceğiz. El birliği yaparak en makul sistemi kuracağız. 21. yüzyılın başında ilimizde böylesi bir ilkel görüntü yaşıyoruz. Bu görüntü bizlere kesinlikle yakışmıyor. Torunlarımızın geleceğini karartıyoruz. Vatandaşlardan ve sivil toplum kuruluşlarından yer konusunda anlayış bekliyoruz. En uygun alanda yer seçimi yapılacak." diye konuştu.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.