• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

Kale içinde yılın 12 ayı turizm var

Kale içinde yılın 12 ayı turizm var
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bu yıl 7’ncisi yapılacak Kaleiçi Old Town Festivali’yle Antalya’nın tarihi kent merkezinin dünyayla buluştuğunu söyledi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKSKİN
ANTALYA-
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bu yıl 7’ncisi yapılacak Kaleiçi Old Town Festivali’yle Antalya’nın tarihi kent merkezinin dünyayla buluştuğunu belirtirken sadece eylül ayı için 3 şehir festivaline davet aldıklarını söyledi. Başkan Uysal, “Bu ilişkiler, artarak devam etmelidir. Kaleiçi, dünyayla ancak böyle buluşabilir. Kentler size geldiği siz onlara gittiğiniz zaman, dünyanın dört bir tarafında yaşayan onca kötü olaya rağmen turizm hep ayakta kalabilir” diye konuştu.

muratpasa-belediye-baskani-umit-uysal,-008.jpgBaşkan Uysal, Antalya’da yeni yerler, kültürler ve insanlar keşfetme duygusuyla hareket eden, kentin içine yayılan, alışverişin esnaftan yapıldığı turizmi geliştirmek için bir metodoloji içinde yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. 2014’te Kaleiçi’ni merkeze alarak çalışmalara başladıklarını belirten Başkan Uysal, şöyle konuştu:

muratpasa-belediye-baskani-umit-uysal,-009.jpgmuratpasa-belediye-baskani-umit-uysal,--001.jpgÇünkü Kaleiçi, tarihi bir mücevher. Kaleiçi'nde 11 esnaf toplantısı yaptık. İşletmelerin yüzde 99’u ruhsatsızdı. 2-3 yıl içinde ruhsatlı hale getirdik. Akşam saatlerinde sokaklar kapanıyordu. Antalya Kültür ve Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan izinleri alarak ‘sarı çizgi’ uygulamasını hayata geçirdik. Kolay bir şey değildi. Her işletmenin kapasitene bağlı olarak Kaleiçi sokaklarına ticari hayatın devam etmesini sağladık. Başka kurumlardan da destekler aldık. Valiliğimizin öncülüğünde yerel yönetimlerin koordinasyonuyla da güvenlik noktasında ilerleme kaydettik.”

muratpasa-belediye-baskani-umit-uysal,--002.jpgKALEİÇİ’NDE 12 AY TURİZM VAR

Bu çalışmaların sonucunda bugün Kaleiçi’nde 12 ay turizm yapılabildiğine dikkat çeken Başkan Uysal, “‘Tek başımıza yaptık’ demiyoruz. Ama bizim çalışmalarımızın lokomotif olduğu da herkesin kabulü” dedi. Bunun oyla, siyasetle ilişkisi olmadığına dikkat çeken Başkan Uysal, “Bu kent vizyonuyla, kente bakış açısıyla, Antalya’mızın geleceğini doğru kurgulanmasıyla ilgili. Bunun bir ürünü de bu yıl 7’ncisini gerçekleştireceğimiz Kaleiçi Old Town Festivali” diye konuştu.

GERÇEK TURİZM KENTİ BÖYLE OLUR
İlk festivali yaparken yurtdışından 11 kenti zor getirdiklerini anlatan Başkan Uysal, bu yıl ilgiden dolayı davetleri kış aylarında tamamladıklarını kaydetti. Aksi takdirde katılımcı şehir sayısının 150’ye çıkacağını belirten Başkan Uysal, konuşmasına şöyle devam etti:
“Kaleiçi, dünyayla ancak böyle buluşabilir. Kentler size geldiği siz onlara gittiğiniz zaman, dünyanın dört bir tarafında yaşayan onca kötü olaya rağmen turizm hep ayakta kalabilir. Akdeniz havzasından Karadeniz'e, Ortadoğu'dan Balkanlar'a ve Orta Avrupa'ya Kaleiçi gibi yaşayan antik kentlere sahip şehirlerle iletişim içinde olduğunuzda gerçek bir turizm kenti ortaya çıkar."

HEYETLER ÜÇ KİŞİYE GEÇEMEZ
Başkan Uysal, bu çerçevede, İtalya’da ‘Sihirli Kale Festivali’ne, Macaristan Zigetvar’da ‘Zrinyi Günleri Anma Töreni’ne, Çekya’da Prag 6 Günü’ne ve Rusya’da ‘Rostov on Don Şehir Günü’ne davet aldıklarını söyledi. Davetlerin mevsim nedeniyle belli bir dönemde yoğunlaştığını belirten Başkan Uysal, ağustos ve eylül aylarında gerçekleşecek etkinliklere belediye meclis üyelerinin katılacağını söyledi. Başkan Uysal, kendisinin de ‘Kardeş Kent’ protokolü imzalamak üzere Çekya’nın başkenti Prag’ın belediye bölgesi Prag 6’daki programa katılacağını aktardı. Başkan Uysal, şunları söyledi:

 “Temasların yeme-içme ve konaklama giderleri davet eden şehir tarafından karşılanmaktadır. Sadece yol gideri tarafımıza aittir. Gittiğimiz bütün kentler iade-i ziyarettir. Bize daha önce gelen kentlere nezaket ziyareti niteliğindedir. Ve ayrıca hiçbir heyetimiz 3 kişiyi geçmez. Bunlar artarak devam edecektir. Bu ilişkiler, artarak da devam etmelidir.”

Bu haber toplam 1543 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.