• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

İzmir'le ilgili her şey bir kitapta

İzmir'le ilgili her şey bir kitapta
İZTO'nun hazırladığı “İzmir ili ilçelerinin ekonomik profili ve alternatif yatırım olanakları” kitabının tanıtımı düzenlenen bir basın toplantısında gerçekleştirildi.

İZMİR- İzmir Ticaret Odası'nca hazırlanan “İzmir ili ilçelerinin ekonomik profili ve alternatif yatırım olanakları” kitabının tanıtımı bir basın toplantısında yapıldı. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kitabın İzmir'in sahip olduğu değerlere dikkati çekmek ve kentin avantajlarının değerlendirilmesini sağlamak için gerçekleştirilen çalışmalardan birisi olduğunu söyledi.

Bugüne kadar toplam beş kitap hazırladıklarını bildiren Demirtaş “Kitap il ve ilçelerimizin demografisinden coğrafyasına, tarihinden turizmine, kamu maliyesinden sosyal yaşamına kadar her şeyi içeriyor. Kitabımız 12 personelimizin dört aylık sürede, 28 ilçeyi dolaşarak hazırladığı bir rapor niteliğindedir.” dedi.

Demirtaş, kitabın tanıtımı sırasında İzmir'in avantajlarını sıralayarak şehrin her konuda gelişmeye açık büyük bir potansiyele sahip olduğuna işaret etti.

İzmir'in geri kalan, gelişmeyen yönlerine de değinen Demirtaş “Kent merkezine yerleşen sanayi, büyük bir görüntü ve hava kirliliği yaratıyor. Bizler, sanayinin ilçelere dağılmasını istiyoruz. Böylece kent dengeli büyür, ilçeler gelişir, çarpık sanayileşme son bulur.” dedi.

İzmir'in çarpık kentleşme, su ve sulama, hastane yetersizliği, karayolları eksikliği ve alt yapı problemi gibi sorunlara maruz kaldığını keydeden Demirtaş 'İzmir'den yatırımcılar kaçıyor,' deniliyor. Aksine, İzmir'e sürekli yatırımcı geliyor ancak İzmir'deki yatırımcı İzmir'in potansiyelini kullanmıyor diyebiliriz.” şeklinde konuştu.

Özel yatırımların da hız kazanmasıyla birlikte, İzmir'in yatırım cenneti haline geldiğini ifade eden Demirtaş, Türkiye'deki yabancı sermayeli yatırımların yüzde 6,4'ünün İzmir'de olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.