• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

İzmir'in imajını kimse bozamaz

İzmir'in imajını kimse bozamaz
Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, 2015 EXPO adayı İzmir'in imajını bozmaya kimsenin hakkı olmadığını söyledi.

İZMİR - Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, 2015 EXPO adayı İzmir'in imajını bozmaya kimsenin hakkı olmadığını söyledi. Bir ulusal gazetenin Ege Bölgesi ilavesinde yayımlanan habere atıfta bulunan Kaya, Ege Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr Fethi Doğan'ın, "Aliağa gittikçe artan kirliliğiyle dünya şehri ve EXPO adayı İzmir'i zehirli dumanlarıyla boğuyor, öldürüyor" açıklamasını yadırgadığını ifade etti.




Aliağa Kent Konseyi'nin düzenlediği EXPO 2015 bilgilendirme toplantısında konuşan Başkan Kaya, Prof. Dr. Doğan'ın açıklamalarını yersiz ve zamansız bulduğunu söyledi. Başkan Kaya, "Sözkonusu haberin fotoğrafına ve üst başlığına bakıldığında, sanki İzmir yaşanmaz hale gelmiş, tamamen kirliliğe gömülmüş gibi anlaşılıyor. Biz İzmir dünya şehri olacak, EXPO'yu alacak derken sanki bu kişi hiç burada yaşamıyormuş, böyle bir çabası yokmuş gibi 1992 tarihli bir istatistik çalışmasını, sanki bugün yapılmış gibi gazeteye beyan etmiş. Bununla ilgili konular daha farklı zeminlerde tartışılabilir. Basın bu konuda üzerine düşeni yerine getirmezse, istediğimiz şeyi almamız hayal olur." dedi.

 

EXPO 2015 adaylığının belirleneceği mart ayına kısa bir zaman kaldığını hatırlatan Aliağa Belediye Başkanı, gerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve hükümet üyelerinin gerekse İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin konuyu hassasiyetle takip ettiğini belirterek, "Dünyanın dört bir tarafında destek arama peşinde koşulurken sorumsuzca bir davranışla, yıllar öncesinin raporunu sanki bugün yayınlanmış gibi gündeme getirmek bence çok büyük bir ayıptır. Bu, sürece vurulmuş çok büyük bir darbedir. Madem problemi ortaya koydunuz, çözümünü de söyleyin, ilgilileri adım atsın." şeklinde konuştu.

 

EXPO'nun önemli ayaklarından birinin de sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve halkın katılımı olduğuna dikkat çeken Başkan Tansu Kaya, şunları söyledi: "2015'i İzmir'in almış olması demek, 20-25 milyar dolar yatırım gelmesi ve fuarın devam edeceği 6 aylık sürede 60 milyon turistin ağırlanması anlamına geliyor. İstiyoruz ki halkımız gönüllü üye formlarını doldursun ve gönüllü katılım anlamında İtalya'nın Milano şehrini geçelim. Basın da bu konudaki hassasiyeti marta kadar gündemde tutmalıdır."

 

Bilgilendirme toplantısında sunumları, EXPO 2015 İzmir Derneği Genel Koordinatörü Deniz Arda ve EXPO Yürütme Kurulu uzmanı Çağrı Gruşlu yaptı. Arda, EXPO konusunda en hassas davranan ilçelerden birinin Aliağa olduğunu belirterek, "Aliağa, İzmir'e kilometre olarak uzak ama yüreği en yakın ilçe" dedi. Ayrıntılı bir sunum yapan Gruşlu ise EXPO 2015 gönüllü sayısının 35 bine vardığını, ayrıca ellerine ulaşmasını bekledikleri yaklaşık 15 bin kayıtlı üye formu olduğunu tahmin ettiklerini belirtti.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.