• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

İzmir'de mavi bayrak toplantısı

İzmir'de mavi bayrak toplantısı
Türkiye Çevre ve Eğitim Vakfı (TÜRÇEV), 14 Aralık 2007 Cuma günü İzmir'de "Sürdürülebilir Turizm ve Mavi Bayrak" konulu bir toplantı düzenleyecek

İZMİR -Türkiye Çevre ve Eğitim Vakfı (TÜRÇEV), 14 Aralık 2007 Cuma günü İzmir'de "Sürdürülebilir Turizm ve Mavi Bayrak" konulu bir toplantı düzenleyecek. Toplantıya Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte Türkiye'nin turizm ile ilgili tüm kamu ve önde gelen sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri katılacak.

Toplantının Türkiye ve Ege Bölgesi için önemine dikkat çeken TÜRÇEV Başkanı Ali Rendan, TÜRÇEV ve Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) birlikteliği ile yapılan çalışmalar sonucunda, Türkiye'nin Mavi Bayrak yapılanmasında Dünya sıralamasında sonlardan ilk 4'e yükseldiğini, bu yükselişe pilot bölge seçilen Antalya'nın öncülük ettiğini söyledi.

 

Rendan, "Başta vali, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının yaptıkları bu organize çalışmalar sayesinde bu başarı elde edilmiştir. Fakat TURÇEV olarak yaptığımız araştırmalara göre, maalesef en önemli turizm merkezi olan Ege'de Mavi Bayraklı tesis sayısı çok az. Dikkat edilirse bu yıl, Antalya, Mavi Bayraklı tesis sayısının fazla olması nedeniyle yüzde 100 doluluk oranı ile çalışırken, Ege ortalaması yüzde 50 civarında kalmıştır. İzmir'de düzenleyeceğimiz 'Sürdürülebilir Turizm ve Mavi Bayrak' konulu toplantı ile, Ege Bölgesi'nde Mavi Bayrak ile ilgili bilinç oluşturmayı ve konunun yetkililerini harekete geçirmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren FEE'nin verdiği talimatlar doğrultusunda seyahat acentaları, Mavi Bayrağı olmayan tesisleri tercih etmeyeceklerini açıklamaktadır. Zaten turistler de bu tesisleri istememektedir" dedi. Toplantıda Kültür ve Turizm Bakanı Günay'ın, "Türkiye Temizdir, Türk İnsanı Dürüsttür" kampanyasını İzmir'de başlatacağı belirtildi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.