• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

İzmir jeotermalde çıtayı yükseltti

İzmir jeotermalde çıtayı yükseltti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, jeotermalle ısıtılan konut sayısının 30 bin 900'e çıkacağını belirtti.

İZMİR -İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, jeotermalle ısıtılan konut sayısının 30 bin 900'e çıkacağını belirtti. Yeni sistemde indirimli abonelik kampanyası da olacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Jeotermal A.Ş. olarak önümüzdeki yıl atağa kalkarak, jeotermal enerji ile ısınan konut sayısını daha da arttıracaklarını söyledi. Açılmış fakat işletmeye alınmamış olan kuyuların devreye alınması ile Balçova Narlıdere'de iki yeni projeye başlayacaklarını bildiren Başkan Kocaoğlu, "Balçova'da 3 bin 500 konutu jeotermal enerji ile ısıtacak sistemin ihalesi 4 Ocak 2008'de yapılacak. Bu sistem ile Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki tüm konutlar tamamlanmış olurken, Onur Mahallesi'nin bir kısmı daha jeotermale kavuşmuş olacak. Narlıdere'de de 2 bin 900 konutu ısıtacak sistemin çalışmaları devam ediyor. 11 Aralık 2007'de ihale sürecini başlatmak üzere Kamu İhale Kurumu'na başvuracağız" dedi.

 

İhaleyi ocak ayının ikinci haftasında yapmayı planladıklarını söyleyen Kocaoğlu, "Kurulacak olan yeni jeotermal ısıtma sistemi ile Yenikale bölgesine enerji götürülecek. Böylece, Balçova ve Narlıdere'de 2009 kışında toplam 6 bin 400 konut daha jeotermale kavuşacak" şeklinde konuştu.

 

Her iki bölge için de indirimli bir abonelik kampanyasının başlayacağını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı şöyle devam etti:

 

"Gelecek kışa bitecek olan yeni sistemde, ön ödemeli ve taksitli abonelik için başvuran yeni abonelere indirim kampanyası uygulamayı planlıyoruz. Bu yeni sistemlerdeki tüm aboneler kalorimetre ile ücretlendirilecekler. Böylece aboneler hem erken abonelikle kazançlı çıkacaklar hem de kalorimetre sistemiyle kullandıkları kadar ödeyerek tasarruf etmiş olacaklar."

 

Geçtiğimiz şubat ayında temeli atılan Balçova Onur ve Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki 4 bin 500 konutu içine alan Balçova Bölge-2, Etap-2 Jeotermal Isıtma Sistemi'nin tamamlanarak, devreye alındığını açıklayan Başkan Kocaoğlu, jeotermalle ısıtılan konut kapasitesinin 20 binden 24 bin 500'e ulaştığını söyledi. Başkan, böylece 2009 yılının kış aylarında toplam 30 bin 900 konutun jeotermalle ısınabileceğini vurguladı. Başkan Kocaoğlu, alternatif ve temiz enerji kaynağı jeotermale yatırım yapmaya devam edeceklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Balçova-Narlıdere Jeotermal Sistemi'ni tam kapasiteyle ve su kaybı olmadan çalıştırmak amacıyla 2006 yılında 20 sokakta 2 milyon YTL'lik, 2007 yılında da 43 sokakta 3 milyon YTL'lik olmak üzere toplam 5 milyon YTL'lik tesisat yenilemesi yapıldı. Yenileme çalışmaları kapsamında sözkonusu sokaklardaki tüm borular ile Balçova Isı Merkezi'nin pompa ve boru sistemlerinin tamamı değiştirildi. Böylece 2 yıl önce saatte 350 ton olan su kaybı saatte 10 tona düştü."

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.