• BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • Antalya 16 °C

İTO Başkanı Avdagiç: Turizmciler malı götürüyor sanılıyor

İTO Başkanı Avdagiç: Turizmciler malı götürüyor sanılıyor
İTO Başkanı Şekib Avdagiç: Turizme ve turizmcilere ‘turistler geliyor. Turizmciler malı götürüyor. Onu için sesleri çıkmıyor. Rahatları yerinde’ diye bakılıyor” dedi.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Avrupa’nın en genç ve yeni otellerinin İstanbul’da bulunduğunu, turizm sektörünün İstanbul’un en önemli ticari değerlerinden biri olduğunu söyledi. Avdagiç, her platformda yer almalı ve turizmin ve turizmcinin sesi sesinın gür çıkması gerektiğinibelirterek Turizm Geliştirme Ajansı-TGA’nın İstanbul’un tanıtımı için yeterince etkin olmadığını söyleoi.

ito-baskani-sekib-avdagic.jpgAvdagiç: “Turizm, ülke ekonomisine en büyük katkıda bulunan ve bir çok sektörü ayakta tutan sektördür. Ancak turizmle ilgili platformlarda sesi sesi az duyulan sektördür. Turizme ‘turistler geliyor. Turizmciler malı götürüyor. Onun için sesleri çıkmıyor. Rahatları yerinde’ diye bakılıyor” dedi.

ito-baskani-sekib-avdagic-001.jpgTURİZMCİNİN SESİ GÜR ÇIKMALIDIR
Şekip Avdagiç sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak durum öyle değildir. Turizm en çok konuşulması ve konuşması gereken, tanıtıma ihtiyacı olan sektördür. Turizm için ne gerekiyorsa yapılmalıdır.
Birikim ve altyapı var. Her platformda yer almalı ve turizmin ve turizmcinin sesi sesi gür çıkmalıdır.
Türizim Geliştirme Ajansı-TGA’nın turizm adına koyduğu çerçeveden memnun değilim. TGA en büyük geliri İstanbul’dan alıyor, ama aynı ölçüde İstanbul’un tanıtımını yapamıyor. İstanbul için daha etkin tanıtım yapılmalıdır. İstanbul yapılandan te tanıtımı hakkediyor.”

ito-baskani-sekib-avdagic-002.jpgİTO, TÜROB İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYİZ
İstanbul’da turizmi geliştirmek için elbirliği ile çalıştıklarını belirten Avdagiç, “Başkanlığını üstlendiğimiz Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TUGEV) ve İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) olarak TÜROB ile birlikte yurt içi ve yurt dışında birçok farklı proje yapıyoruz” dedi.

“İstanbul yaratılışta turizme doğmuş bir şehirdir” diyen Şekib Avdagiç, şöyle devam etti: “İstanbul markasının en büyük ustası ve yapıcısı turizmdir. Bu sebeple İTO olarak şehrimizin kalkınmasına katkı sağlayacak her girişimin yanında büyük bir destekle duruyoruz. Biz biliyoruz ki, İstanbul’u parlatacak ve İstanbul’daki tüm sektörlere katma değerler ilave edecek sektör turizmdir. Dolayısıyla turizme değecek bir el, aynı zamanda onlarca sektöre değmiş bir el gibidir.”

Avdagiç, turizm endüstrisinin en önemli yapı taşının ise oteller olduğunu vurguladı. Şekib Avdagiç, “Bugün, gururla söyleyelim ki tüm Avrupa’nın en genç ve yeni otelleri İstanbul’da bulunuyor. İstanbul’un otel ve hizmet altyapısı tüm dünyada parmakla gösteriliyor. Ne mutlu bize ki şehrimizde yer alan sayısız yerli ve yabancı otel zincirine her gün bir yenisi daha ekleniyor ve şehrimizin kapasitesi büyüyor” diye konuştu.

ito-baskani-sekib-avdagic-003.jpg- “İstanbul’da 2022’nin ilk 5 ayında 5 milyon 284 bin 714 yabancıyı ağırladık”

İTO Başkanı Avdagiç, turizm sektörünün salgında dalgalanmalara maruz kaldığını hatırlattı. Avdagiç, şunları söyledi:

“Ama Türkiye ve İstanbul turizmde dünyaya kıyasla, salgın sonrasında hızla yükselişe geçti. İstanbul’da 2022’nin ilk 5 ayında 5 milyon 284 bin 714 yabancıyı ağırladık. Bu rakamlar içinde bulunduğumuz aylarda daha da artacaktır. Hem ülkemiz, hem şehrimiz 2022 yılına ekonomik anlamda da hızlı bir başlangıç yaptı. Bu yılın ilk çeyreğinde turizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 122,4 artarak 5 milyar 454 milyon 488 bin dolara yükseldi. Tüm turizm paydaşlarının ve sektör kuruluşlarının alın teri ve emeğiyle gelinen bu nokta, Türkiye ve İstanbul turizminin take off’a geçtiği noktadır.”

ito-baskani-sekib-avdagic-004.jpgPAZARLAMA FAALİYETLERİ SÜRÜYOR
Avdagiç, ICVB aracılığıyla, İstanbul’a yönelik uluslararası kongre ve etkinlik taleplerini yoğunlaştırmak için tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi.

Turizmin İstanbul’un neredeyse tüm paydaşlarını kalkındıracak güce sahip olduğunu kaydeden Avdagiç, “Turizm gelirlerine bakınca 2022 verilerine göre, kişi başı ortalama harcama 845 dolara çıkmış bulunuyor. Üstelik kongre ve toplantı için gelen her bir ziyaretçi, bu harcamanın en az 3 ya da 4 katını gerçekleştiriyor. Bu nedenle biz İTO olarak tüm eforumuzu, kongre ve toplantı organizasyonlarını İstanbul’a getirmeye verdik. ICVB olarak, toplam 5 bin katılımcılı 7 kongrenin İstanbul’a kazandırılması için yoğun bir tempoyla çalışıyoruz. Ayrıca katılımcı sayıları 300 ile 25 bin kişi arasında değişen 19 kongreye destek veriyoruz. Bu yılın takviminde ise destek verdiğimiz 300 ile 10 bin katılımcılı 12 uluslararası kongre ve toplantı var” diye konuştu.
ito-baskani-sekib-avdagic-005.jpgito-baskani-sekib-avdagic-007.jpg



 

Bu haber toplam 2323 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.