• BIST 9618.57
  • Altın 2475.068
  • Dolar 32.4469
  • Euro 34.4817
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 21 °C

İsveçli aktivist Greta Thunberg'in BM konuşması şarkı oldu

İsveçli aktivist Greta Thunberg'in BM konuşması şarkı oldu
İklim Zirvesi'nde yaptığı konuşmasıyla tüm dünyanın gündeminde olan 16 yaşındaki İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, bir metal müzik grubuna ilham verdi ve konuşması death metal şarkısına dönüştü.

NEW YORK - Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen İklim Zirvesi'nde yaptığı konuşmasıyla tüm dünyanın gündeminde olan 16 yaşındaki İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, bir metal müzik grubuna ilham verdi ve konuşması death metal şarkısına dönüştü.

New York’ta Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen İklim Zirvesi'ne katılan 16 yaşındaki İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, konuşmasıyla tüm dünyanın gündemine girmişti.

greta-thunberg.jpgThunberg’in "Benim burada olmamam gerek, okyanusun ötesinde okulda olmam gerek. Sizler ne cesaretle bizden umut bekliyorsunuz. Boş sözlerinizle çocukluğumu ve hayallerimi çaldınız" sözlerini içeren etkili konuşması, internette 3 milyondan fazla izlenmişti.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KONUŞMASI (VİDEO)
https://www.ntv.com.tr/video/dunya/16-yasindaki-iklim-aktivisti-benim-cocuklugumu-caldiniz,eVN1zWT_Vk290C18v3_vew

Konuşma, bir death metal şarkısına ilham kaynağı oldu. Suaka adlı müzik grubu üyeleri Thunberg’in sözlerini şarkıya çevirerek bir de klip hazırladı.

Thunberg, kendi Facebook sayfasında da klibi yayınladı.

GRETA THUNBERG'İN SÖZLERİNDEN YAPILAN ŞARKI (VİDEO)
https://www.ntv.com.tr/video/sanat/16-yasindaki-iklim-aktivisti-greta-thunbergin-bm-konusmasi-sarki-oldu,sEGPKI21I0yN0U9KiuKSew

Dünya çapında 1,4 milyon öğrencinin katıldığı “İklim için Okul Grevi” protestosunu başlatan Thunberg; Türkiye, Fransa, Almanya, Brezilya ve Arjantin’i iklim değişikliğiyle mücadele konusunda yeterli adım atmadıkları gerekçesiyle Birleşmiş Milletler’e resmi dilekçe sunarak şikayet etmişti.

greta-thunberg-001.jpgİngiltere'den fosil yakıt kullanmadan yelkenliyle Atlantik Okyanusu'nu geçerek New York'a gelen ve İklim Zirvesi'ne katılan Thunberg, "Benim burada olmamam gerek, okyanusun ötesinde okulda olmam gerek. Sizler ne cesaretle bizden umut bekliyorsunuz. Boş sözlerinizle çocukluğumu ve hayallerimi çaldınız. Ben yine de şanslı çocuklardan biriyim. İnsanlar ölüyor, ekosistemimiz çöküyor, kitlesel yok oluşla karşı karşıyayız ama siz sadece para ve ekonomik büyümelerinizden bahsediyorsunuz. Buna nasıl cüret edersiniz?" demişti.

greta-thunberg-002.jpg
Devlet liderlerinin iklim değişikliğini görmezden geldiğini öne süren Thunberg, "Buraya gelip her şeyi yaptığınızı söylüyorsunuz. Bizi hayal kırıklığına uğratıyorsunuz ama gençler artık sizin ihanetinizin farkına vardı. Gelecek nesillerin gözü sizin üstünüzde olacak" ifadelerini kullanmıştı.

Bu haber toplam 2579 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.