Özkan Altıntaş- Türkiye Turizm
İSTANBUL- İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürdüğü “Senaryo Analizi Projesi” kapsamında İstanbul’un 10 yıllık ‘Turizm ve Kültür” sektör senaryoları yazıldı. İstanbul’un 10 yıllık turizm ve kültür geleceğine en doğru biçimde yön verebilmek için içeriği ve niteliği üst düzeyde olan çalışmalar yapıldı.
Holiday Inn İstanbul City Oteli’nde yapılan odak grup toplantısına, turizm ve kültür sektörü adına daha önce İstanbul Turizm Atölyesi bünyesinde yaptığı önemli çalışmalarla tanınan The Madison Oteli Genel Müdürü Ali İmdat Uçar katılarak İstanbul için görüşlerini paylaştı. Odak toplantısı sonucu İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Ali İmdat Uçar’a teşekkür plaketi verildi.
SEKTÖREL BAZDA SENARYOLAR OLUŞTURULDU
İstanbul Büyükşehir belediye Başkanlığı Genel Sekreteri Muzaffer Hacımustafaoğlu yönetiminde gerçekleşen çalışmalarda İstanbul’a sunulacak hizmetleri en doğru biçimde şekillendirmek üzere yapılan projede deneyim, araştırma ve öneriler ile katkıda bulunmak üzere çeşitli kurumlardan katılımlar oldu. Ülkemizin gözbebeği İstanbul’un bulunduğu coğrafyada ihtiyaç duyduğu hizmet ve yatırımların daha verimli, daha sistematik ve daha akılcı biçimde gerçekleşmesi amacından hareketle kurumsal Stratejik Planlama Çalışması yürütüyor. Kurumun faaliyetlerinin geleceğe yön verecek startejilerin sağlıklı biçimde oluşturulabilmesi için ise, genel ve sektörel bazda oluşacak değişim ve gelişmelerin gelecekte karşılaşılabilinecek senaryoların, bunların sonuçlarının değerlendirilmesi amaçlandı.
ÖNERİLER ÖNEM DERECELERİNE GÖRE SIRAYA KONULDU
İstanbul Metropolü sektör Senaryoları ana başlığı altında 10 farklı sektörde yapılan ön çalışmalar sonucu turizm ve kültür konusunda odak grup oluşturuldu. Çalışmaya katılan bilim adamları, uzmanlar, kurum temsilcilerine verdikleri katkıdan dolayı birer teşekkür plaketi sunuldu.
İstanbul Metropolü sektör Senaryoları için yapılan çalışmada belirlenen formatlarda beklentiler ve raporlar katılımcılar tarafından odak grup toplantısından 15 gün önce gönderildi. Turizm ve Kültür Sektör Senaryoları Toplantısı’nda sektörün tetikleyici faktörlerinin belirlenmesi, ortaya çıkan veri ve bilgi analilizi için 24 Aralık 200’de ilk grup toplantısı yapıldı. Daha sonra belirlenen temel tetikleyicilerin eğilimlerinin, etkilerinin, önem derecelerini gerçekleşme olasılıklarının ve diğer çalışmalar ile etkileşim alanlarını senaryo çerçevesinde belirlenerek ortaya konulması için ikinci bir toplantı yapıldı. Son olarak ise turizm ve kültür sektörü senaryosunu diğer sektör senaryoları ile ilişkileri belirlendi.
ÖNEMLİ KATILIMCILAR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul’un gelecek 10 yılının senaryolarını belirlemek üzere oluşturduğu odak grup toplantısını katılanlar şöyle:
Doç.Ahmet Emre Bilgili, Kültür ve Turizm İl Müdürü
Nevzat Bayhan, Kültür A.Ş.
Ali İmdat Uçar, The Madison Oteli Genel Müdürü
Murat Dedeman, TYD Başkanı
Görgün Taner, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı
Prof.Dr. Ali Akay, Mimar Sinan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Başkanlığı
Kenan Işık - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kültür Danışmanı
Nilgün Mirze - İstanbul Kültür Sanat Vakfı
Başaran Ulusoy, TÜRSAB Başkanı
Şerif Yenen, TUREP Başkanı
TUGEV
Prof.Dr.Metin Sözen Çekül Vakfı
Altuğ Şen, Tarih ve Kültür Araştırmaları Derneği
Av. İbrahim Eyüboğlu, Türkiye Anıtlar Derneği
Prof.Ertuğrul Zeki Ökte, Tarihi Araştırmalar ve Dokümantasyon Merkezleri Kurma ve Geliştirme Vakfı
Tülay Bal, Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacıları Derneği
Hülya Navdar, Sanat Tarihi Derneği
Çiğdem Birol, Kültür ve Sanat Varlıklarını Koruma ve Tanıtma Derneği (KÜSAV)
Dr.Cengiz Ersun, İTO Genel Sekreterliği
Hakan Sukayar, TURİNG Otomobil Kurumu
Osman Aydoğan, TUYED Üyesi
İstanbul'un 10 yıllık senaryosu
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Senaryo Analizi Projesi” kapsamında İstanbul’un 10 yıllık ‘Turizm ve Kültür” sektör senaryoları yazıldı.
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Turizmin yeni cazibe merkezi Kula'dokya'Manisa’nın Kula ilçesinde doğal görüntüsü ve güzelliğiyle ziyaretçilerini büyüleyen peribacaları, görenleri kendine hayran bırakıyor.
Antalya'ya 9 ayda gelen Ruslar yine birinci sırada650 bin yatak kapasitesine sahip Antalya turizmi yıllık ortalama 16,5 milyon yabancı 11 milyon yerli turist ile birlikte toplamda 27 milyon yerli ve yabancı turist ağırlıyor.
Anıtsal Çeşme'den asırlar sonra su akacakManavgat ilçesindeki tarihi Antalya Side Antik Kenti'nde, M.Ö. ikinci yüzyıla tarihlenen Anıtsal Çeşme (Nymphaeum) kazı ve restorasyon çalışmaları sürdürülüyor.
Türkiye'ye gelen Arap turist sayısı geriliyorTürkiye’de ‘Arap karşıtlığı söylemler’ Arap turist sayısında gerilemeye neden oluyor. Bu yılın ilk 8 ayında 2022’nin aynı dönemine göre 5 Körfez ülkesinden gelen turist sayısı 441 bin 109 kişi azaldı.
- 11:16 - Turizmin yeni cazibe merkezi Kula'dokya'
- 10:10 - Balon turizminde 9 ayda 700 bin yolcu taşındı
- 09:00 - Saadet Işıl Aksoy ödülünü katledilen İkbal ve Ayşegül'e adadı
- 23:30 - Tescilli Anadolu yemekleri 5 yıldızlı otellerin menülerine girdi
- 23:00 - Tarihi Elmalı Güreşleri UNESCO'ya alınmayı bekliyor
- 22:00 - Address İstanbul üçüncü yılını kutladı
- 21:00 - Antalya'ya 9 ayda gelen Ruslar yine birinci sırada
- 20:30 - GUEXT Forumu, bilgi paylaşımının merkezi oldu
- 20:00 - Sabiha Gökçen, pandemi sonrası başarı hikayesini anlattı
- 19:00 - Anıtsal Çeşme'den asırlar sonra su akacak
- 18:00 - Altın Portakal'da gösterime girecek filmlerin biletleri tükendi
- 17:30 - Dedeman yönetimi 2025 hedefleri için buluştu
- 17:00 - Türkiye'ye gelen Arap turist sayısı geriliyor
- 16:05 - TGA Genel Müdürü Bütün görevden alındı
- 16:00 - Gece Müzeciliği’nde 361 bin 215 ziyaretçi ağırlandı
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.