• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

İstanbul'un 10 yıllık senaryosu

İstanbul'un 10 yıllık senaryosu
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Senaryo Analizi Projesi” kapsamında İstanbul’un 10 yıllık ‘Turizm ve Kültür” sektör senaryoları yazıldı.

Özkan Altıntaş- Türkiye Turizm


İSTANBUL- İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürdüğü “Senaryo Analizi Projesi” kapsamında İstanbul’un 10 yıllık ‘Turizm ve Kültür” sektör senaryoları yazıldı. İstanbul’un 10 yıllık turizm ve kültür geleceğine en doğru biçimde yön verebilmek için içeriği ve niteliği üst düzeyde olan çalışmalar yapıldı.
Holiday Inn İstanbul City Oteli’nde yapılan odak grup toplantısına, turizm ve kültür sektörü adına daha önce İstanbul Turizm Atölyesi bünyesinde yaptığı önemli çalışmalarla tanınan The Madison Oteli Genel Müdürü Ali İmdat Uçar katılarak İstanbul için görüşlerini paylaştı. Odak toplantısı sonucu İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Ali İmdat Uçar’a teşekkür plaketi verildi.

SEKTÖREL BAZDA SENARYOLAR OLUŞTURULDU
İstanbul Büyükşehir belediye Başkanlığı Genel Sekreteri Muzaffer Hacımustafaoğlu  yönetiminde gerçekleşen çalışmalarda İstanbul’a sunulacak hizmetleri en doğru biçimde şekillendirmek üzere yapılan projede  deneyim, araştırma ve öneriler ile katkıda bulunmak üzere çeşitli kurumlardan katılımlar oldu.       Ülkemizin gözbebeği İstanbul’un bulunduğu coğrafyada ihtiyaç duyduğu hizmet ve yatırımların daha verimli, daha sistematik ve daha akılcı biçimde gerçekleşmesi amacından hareketle  kurumsal Stratejik Planlama Çalışması yürütüyor. Kurumun faaliyetlerinin geleceğe yön verecek startejilerin sağlıklı biçimde oluşturulabilmesi için ise, genel ve sektörel bazda oluşacak değişim ve gelişmelerin gelecekte karşılaşılabilinecek senaryoların, bunların sonuçlarının değerlendirilmesi  amaçlandı.

ÖNERİLER ÖNEM DERECELERİNE GÖRE SIRAYA KONULDU
İstanbul Metropolü sektör Senaryoları ana başlığı altında 10 farklı sektörde yapılan ön çalışmalar sonucu turizm ve kültür konusunda odak grup oluşturuldu. Çalışmaya katılan bilim adamları, uzmanlar, kurum temsilcilerine verdikleri katkıdan dolayı birer teşekkür plaketi sunuldu.
İstanbul Metropolü sektör Senaryoları için yapılan çalışmada belirlenen formatlarda beklentiler ve raporlar katılımcılar tarafından odak grup toplantısından 15 gün önce gönderildi. Turizm ve Kültür Sektör Senaryoları Toplantısı’nda sektörün tetikleyici faktörlerinin belirlenmesi, ortaya çıkan veri ve bilgi analilizi için 24 Aralık 200’de ilk grup toplantısı yapıldı. Daha sonra belirlenen temel tetikleyicilerin eğilimlerinin, etkilerinin, önem derecelerini gerçekleşme olasılıklarının ve diğer çalışmalar ile etkileşim alanlarını senaryo çerçevesinde belirlenerek ortaya konulması için ikinci bir toplantı yapıldı. Son olarak ise turizm ve kültür sektörü senaryosunu diğer sektör senaryoları ile ilişkileri belirlendi.

ÖNEMLİ KATILIMCILAR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul’un gelecek 10 yılının senaryolarını belirlemek üzere oluşturduğu odak grup toplantısını katılanlar şöyle:

Doç.Ahmet Emre Bilgili, Kültür ve Turizm İl Müdürü
Nevzat Bayhan, Kültür A.Ş.
Ali İmdat Uçar, The Madison Oteli Genel Müdürü
Murat Dedeman, TYD Başkanı
Görgün Taner, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı
Prof.Dr. Ali Akay, Mimar Sinan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Başkanlığı
Kenan Işık  - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kültür Danışmanı
Nilgün Mirze - İstanbul Kültür Sanat Vakfı
Başaran Ulusoy, TÜRSAB Başkanı
Şerif Yenen, TUREP Başkanı
TUGEV
Prof.Dr.Metin Sözen Çekül Vakfı
Altuğ Şen, Tarih ve Kültür Araştırmaları Derneği
Av. İbrahim Eyüboğlu, Türkiye Anıtlar Derneği
Prof.Ertuğrul Zeki Ökte, Tarihi Araştırmalar ve Dokümantasyon Merkezleri Kurma ve Geliştirme Vakfı
Tülay Bal, Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacıları Derneği
Hülya Navdar, Sanat Tarihi Derneği
Çiğdem Birol, Kültür ve Sanat Varlıklarını Koruma ve Tanıtma Derneği (KÜSAV)
Dr.Cengiz Ersun, İTO Genel Sekreterliği
Hakan Sukayar, TURİNG Otomobil Kurumu
Osman Aydoğan, TUYED Üyesi

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.