• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

İstanbul listeden çıkarılamaz

İstanbul listeden çıkarılamaz
İstanbul'un çok özel, güzel bir yer olduğunu belirten Bakan Ertuğrul Günay "İstanbul kültür mirası listesinden çıkarılamaz, çıkarılamayacak."dedi. .

İSTANBUL-İstanbul'un çok özel, güzel bir yer olduğunubelirten Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay "İstanbul kültür mirası listesinden çıkarılamaz, çıkarılamayacak."dedi.

 

Bakan Günay, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Danışma Kurulu Toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

İstanbul'da yapılacak olan yıkımlara ilişkin bir soru üzerine Günay, Gülhane Parkı'ndaki yıkımların çok büyük çapta olmadığını ancak küçük çapta başlayacak bu yıkımların ileride büyük yıkımların habercisi olacağını söyledi.

 

Tarihi kent merkezini mümkün olduğu kadar özenle evrensel ölçütleri de dikkate alarak iyileştirme konusunda hazırlanan bir projeyi yürüttüklerini ve bu alanda bazı küçük düzenlemeler yapacaklarını anlatan Günay "Restorasyonlar, konservasyonlar, koruma, geliştirme çalışmaları yapmamız gerekiyor. Tarihsel mekana uygun olmayan yapıları da kaldırmamız gerekiyor. Bu çerçevede ben Gülhane'yi çok önemsiyorum. Orada küçük bir başlangıç yapacağız. Asıl ondan sonra bazı düzenlemeler yapacağız. Bir yıl içinde Topkapı çevresini olabileceği kadar tarihsel dokunun saygınlığına uygun bir şekilde ayağa kaldırmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

 

Günay "İstanbul'un Dünya Kültür Mirası listesinden çıkarılma tehlikesi altında olduğu1 yolundaki hatırlatmalar üzerine de şunları kaydetti:

 

"Öyle bir şey olmaz, İstanbul kültür mirası listesinden çıkarılamaz. İstanbul başlı başına dünyada çok önemli, çok özel mekanlardan birisidir. Şimdiye kadar yapılmış olan yanlışların hepsini ortadan kaldırmaya, İstanbul'u dünyada hak ettiği yere kavuşturmaya çalışacağız ama bütün bu yanlışlar bile İstanbul'un dünyada çok özel ve güzel bir yer olmasını önleyemedi. Bundan sonra da önleyemez."

 

İstanbul Valisi Muammer Güler de UNESCO Ulusal Komitesi'nin davet üzerine geldiğini ve hem kültürel projelerin hazırlanması hem de daha önceki iş planını bitirebilmek açısından planlandığı gibi Mayıs ayında gerçewkleştirilmesini tekrar önerdiklerini kaydetti.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.