• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Instagram ve Facebook kullanıcıları arasında 53 yaş var

Instagram ve Facebook kullanıcıları arasında 53 yaş var
Gençlerin ve orta yaş üstü insanların sosyal medya kullanımları araştırıldı ve ortaya çıkan sonuçlar, rapor olarak paylaşıldı

İSTANBUL- Gençlerin ve orta yaş üstü insanların sosyal medya kullanımları araştırıldı ve ortaya çıkan sonuçlar, rapor olarak paylaşıldı. Bu rapora göre 1946-1964 arasında doğanlar, Facebook kullanırken; X kuşağı (1965-1979 yılları arasında doğan) ve Y kuşağı (1980-1999 arasında doğan kuşak) en çok Instagram kullanmayı tercih ediyor. Durum böyle olunca en yaşlı Facebook kullanıcısı ile en genç Instagram kullanıcısı arasında 53 yaş gibi önemli bir fark ortaya çıkıyor. Instagram ve Facebook kullanımı neye göre değişiyor?

instagram-ve-facebook-.png

Bu sonuçların yanı sıra orta yaş ve üstündeki insanların sosyal medyayı, haberleri takip etmek amacıyla kullandıkları da sonuçlarda ortaya çıktı. Bu da nesiller arasındaki sosyal medya kullanımındaki en büyük farklılık olarak değerlendiriliyor..

Orta yaş üzeri Facebook, genç kuşak Instagram kullanıyor

Üsküdar Üniversitesi tarafından yapılan ve sosyal medya tercihlerinin de sorgulandığı araştırmada Baby Boomer kuşağının neredeyse yarısı (%41) birinci sırada Facebook’u tercih ettiğini belirtirken; Z kuşağında Facebook kullanımı %3bulunduğunu söyledi. Hem Y hem de Z kuşağının ise en çok Instagram’ı kullandıkları ön plana çıkartıldı. Bunun sebebinin ise gençlerin fotoğraf ve video paylaşımlarına daha çok ilgi duyması olduğu düşünülüyor.

Tabii orta yaş üzeri insanların sosyal medyaya oldukça iyi bir şekilde ayak uydurdukları belirtiliyor. Öğretim Üyesi Aylin Tutgun Ünal, 1946-1964 yılları arasında doğan Baby Boomer kuşağının orta seviyede sosyal medya kullandıklarını, bu durumun onların sosyal medya çağına orta seviyede ayak uydurduğunu gösterdiğini söyledi.

Rapora göre Baby Boomer kuşağı, sosyal medyayı genellikle günde 1-3 saatarası kullanırken, bu kuşakta günde 4-6 saat arası sosyal medya kullanan yüzde 6’lık bir kesim de mevcut. Ayrıca bu kuşağın yüzde 40’ının politik içerikleri takip ettiği vurgulanıyor.

Bu haber toplam 2033 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.