• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

İngiltere'nin kırmızı listesinden 11 ülke çıkarıldı

İngiltere'nin kırmızı listesinden 11 ülke çıkarıldı
Hükümet, Omicron dünya çapındaki ülkelere yayıldıkça Birleşik Krallık kırmızı listesindeki 11 ülkenin tamamının 15 Aralık Çarşamba sabahı saat 4'ten itibaren kaldırılacağını duyurdu.

LONDRA- İngiltere Hükümeti, Omicron dünya çapındaki ülkelere yayıldıkça Birleşik Krallık kırmızı listesindeki 11 ülkenin tamamının 15 Aralık Çarşamba sabahı saat 4'ten itibaren kaldırılacağını duyurdu.
Yeni yılda tüm seyahat önlemlerinin gözden geçirilmesiyle birlikte 2. gün veya öncesindeki kalkış öncesi testler ve PCR test önlemleri yerinde kalıyor. Hükümet, tüm yetişkinleri yandımcı olmaya ve Şimdi Güçlenmeye çağırdığında değişim gelacağıni bildirdi.

ingiltere-omicron.jpgSağlık Bakanı'nın bugün erken saatlerde belirttiği gibi, bakanlar, Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı'nın ( UKHSA ) en son risk değerlendirmesinin gözden geçirilmesinin ardından, kalan 11 ülkenin tamamını yarın sabah 4'ten (15 Aralık 2021) İngiltere'nin kırmızı listesinden çıkarmayı kabul ettiler .

Angola, Botsvana, Eswatini, Lesotho, Malavi, Mozambik, Namibya, Nijerya, Güney Afrika, Zambiya ve Zimbabve'den dönen yolcular, bu tarihten itibaren İngiltere'ye vardıklarında yönetilen bir karantina otelinde kalmak zorunda kalmayacaklar.

Birleşik Krallık'ta ve dünyanın dört bir yanındaki ülkelerde Omicron vakaları arttıkça, seyahat kırmızı listesi, varyantın yurt dışından girişini yavaşlatmada daha az etkilidir ve bu geçici önlemler artık orantılı değildir. Kırmızı liste, hükümetin bu varyant hakkında daha fazla bilgi edinmesi ve olası etkisine hazırlanması için zaman kazanmak için Omicron'un Birleşik Krallık'a yayılmasını geciktirme amacına hizmet etti.

Birleşik Krallık'a gelen tüm aşılı yolcular, Birleşik Krallık'a hareket etmeden 2 gün önce ayrılış öncesi teste (PCR veya yanal akış) devam etmeli ve 2. gün veya öncesinde bir PCR testi yaptırmalı ve negatif çıkana kadar kendilerini tecrit etmelidir. sonuç.

Aşısız yolcular ayrıca kalkış öncesi test, 2. ve 8. günlerde PCR testi yaptırmalı ve 10 gün boyunca kendilerini tecrit etmelidir. Serbest bırakmak için test, kendi kendine izolasyon sürelerini kısaltmak için bir seçenek olmaya devam ediyor.

Bu test önlemleri, herhangi bir ek Omicron vakasının Birleşik Krallık'a girmesini önlemeye, yolcuların enfekte olmaları durumunda virüsü başkalarına bulaştırmasını engellemeye ve hükümetin denizaşırı seyahatlerden kaynaklanan riski izlemesine yardımcı olmada hayati öneme sahiptir.

boris-johnson-006.jpgHükümet, geçici sağlık önlemlerinin seyahat ve havacılık endüstrisi üzerindeki etkisinin farkındadır.

Bu önlemler – kırmızı liste, varış testleri ve aşılı yolcular için kendi kendine izolasyon gereklilikleri – 5 Ocak'ta yeni yılın başlarında tekrar gözden geçirilecek.

Hükümet, küresel topluluğun Omicron'un yarattığı riskleri daha iyi anlamasına yardımcı olan erken bilgi paylaşımı ve sürekli katılımı için Güney Afrika'ya bir kez daha teşekkür etmek istiyor.

sajid-javid.jpgSağlık ve Sosyal Bakım Bakanı Sajid Javid şunları söyledi:

Artık Birleşik Krallık'ta Omicron'un topluluk aktarımı var ve Omicron dünya çapında o kadar geniş bir alana yayıldı ki, seyahat kırmızı listesi artık Omicron'un yurt dışından saldırısını yavaşlatmada daha az etkili.

Uluslararası seyahat için geçici test önlemlerimizi sürdürecek olsak da, yarın sabah saat 4'ten itibaren 11 ülkenin tamamını seyahat kırmızı listesinden çıkaracağız.

grant-shapps-.jpgUlaştırma Bakanı Grant Shapps şunları söyledi:

Buradaki topluluk iletiminin yanı sıra dünyadaki benzer oranlarla, 11 ülkeyi kırmızı listemizden çıkarmamız doğru ve bu değişiklikler, bu değişkenle mücadele etmeye devam ederken bir sonraki mantıklı adımlar.

Yıl sonuna kadar tüm yetişkinler için destek hedefimizi karşılamaya odaklanmaya devam edeceğiz ve şimdilik seyahat testi önlemlerimizi yerinde tutarken, Ocak ayının ilk haftasında bu durumu gözden geçireceğiz.

Artık tüm ülkeler kırmızı listeden çıkarılmış olsa da, yönetilen karantina otel politikası, endişe verici varyantların ithalatına karşı önemli bir savunma hattı olarak hareket etmeye devam ediyor. Halk sağlığını korumak için bir ihtiyaç olması durumunda kısıtlamalar yeniden uygulanacaktır.

Omicron varyantının inkübasyon süresinin azaldığına dair erken kanıtlar göz önüne alındığında, yolcuların kalkış öncesi testini Birleşik Krallık'a planlanan kalkışlarına mümkün olduğunca yakın ve kalkıştan en az 2 gün önce yaptırmaları tavsiye edilir.

Havayolları, tüm yolcuları kalkış öncesi testler ve ayrıca doldurulmuş yolcu bulma formları için kontrol etmeye devam etmelidir . Negatif bir test sonucu kanıtlanmadan yolcuların uçağa binmesine izin verilmeyecektir.

Aşının etkinliğine ilişkin ortaya çıkan veriler ışığında, hükümet en az 3 ay önce ikinci doz aşı olan her yetişkine Yeni Yıldan önce aşılarını alma şansı sunuyor.

Hükümet, pandemi boyunca olduğu gibi, gerekirse virüsü ve yeni varyantı kontrol altına almak için daha fazla önlem alacaktır. UKHSA , dünya çapındaki bilim ve halk sağlığı kuruluşlarıyla ortaklaşa olarak durumu yakından izlemeye devam ediyor ve hükümet, yeni varyantı daha iyi anlamak için Dünya Sağlık Örgütü ve dünyanın dört bir yanındaki ülkelerle işbirliği içinde çalışıyor.

15 Aralık Çarşamba sabahı saat 4'ten sonra yönetilen karantinada bir otel odası rezervasyonu yapan yolcuların tam para iadesi alma hakkı vardır ve otel operatörleriyle veya rezervasyon operatörleriyle iletişime geçmeleri gerekir.

Kaynak: BBC
Bu haber toplam 1122 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.