• BIST 9145.67
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.358
  • Euro 34.9476
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

İngiltere'nin ilk kadın Büyükelçisi Twitter'dan sordu, öneriler yağdı

İngiltere'nin ilk kadın Büyükelçisi Twitter'dan sordu, öneriler yağdı
Birleşik Krallık'ın Türkiye’deki İlk Kadın Büyükelçisi Twitter'dan Nereye Gideyim Diye Sordu, Öneriler Yağdı

ANKARA- İngiltere'nin, Türkiye'deki ilk kadın büyükelçisi Jill Morris, "Bu göreve gelen ilk kadın olmaktan ve Türkiye'nin 100'üncü yılını kutladığı bu çok özel yılda görevime başlamaktan büyük gurur duyuyorum" dedi.
Birleşik Krallık, İngiltere'nin, Türkiye'deki ilk kadın büyükelçisi Jill Morris, "Bu göreve gelen ilk kadın olmaktan ve Türkiye'nin 100'üncü yılını kutladığı bu çok özel yılda görevime başlamaktan büyük gurur duyuyorum" dedi. "Elçi Nereye gideyim" diye sordu; Twitter'dan öneri yağdı.

ingiltere,-buyukelcisi,-jill-morris-001.jpg

Birleşik Krallık Büyükelçisi Jill Morris, Twitter hesabından, "Türkiye'deki ilk birkaç ayımın ardından ilk video mesajımla size "merhaba" demek istedim" notu ile video mesaj paylaştı. Konuşmasına Türkçe başlayarak, "Merhaba, ben Jill Morris, yeni Birleşik Krallık Büyükelçisi" diyerek başlayan Morris, "Birleşik Krallık'ın Türkiye'deki 82'nci büyükelçisiyim.

ingiltere,-buyukelcisi,-jill-morris.jpgŞimdi sizlerin görüşünü duymak isterim. Neler yapmalı, nereleri görmeliyim? Bu harika ülke hakkında daha çok şey öğrenirken nereleri ziyaret etmeliyim sizce? Önerilerinizi bekliyorum. En yakın zamanda tekrar görüşmek üzere" ifadelerini kullandı.

Büyükelçi’ye Trabzon’dan Diyarbakır’a, Bursa’dan Ağrı’ya onlarca yer tavsiye edildi. Gezdiği yerlerde neler yemesi gerektiği de unutulmadı... Bu arada çok sayıda vize kolaylığı talebi de geldi.

Büyükelçi Morris’in videosunun altına yorum yağdı. Öncelikle Türkçesini sempatik bulan Twitter kullanıcıları, çok sayıda gezilecek yer önerdi, ne yiyip içmesi gerektiği de tavsiye edildi. İşte o tweet’lerden bazıları:

- Düzce’ye bekleriz.

- Göbeklitepe/Şanlıurfa ve Çatalhöyük/Konya’dan başlayıp günümüze tarih sırasıyla gelebilirsiniz. İyi bir başlangıç. Hoş geldiniz.

- Ağrı İshakpaşa Sarayı’nı görmenizi isterim ve Van Gölü olabilir, yani ülkenin doğu tarafları. Bu arada vize kolaylıkları ile alâkalı çalışmalar başlatırsanız iyi olur.

- Tebrikler, görevinizde başarılar dilerim. Ordu’yu görmelisiniz.

- Trabzon’a gelip Sümela Manastırı’nı görün. Ben profesyonel tur rehberiyim, sizi gezdirebilirim.

- Benim önereceğim ilk yer Kars-Ani Harabeleri, sizden tek istediğimiz şu vize başvuru süreçlerini şeffaf hale getirmeniz, dayanaksız gerekçelerle reddediliyoruz, resmen düzensiz göçmen muamelesi görüyoruz.

- Bursa’ya gelip mutlaka İskender yemelisiniz.

- Ölüdeniz Fethiye, Dalyan, Çeşme, Alaçatı, Kapadokya, Marmaris’te mavi tur...

- Jill Abla, lütfen Bursa’yı ziyaret et. Bizim için de pideli köfte ye, ayran iç.

- Malatya, Adıyaman bölgesini sizlere tanıtmak isterim, arzu ederseniz...

- 33 medeniyete beşiklik etmiş, kuşbakışıyla kalkan balığı görünümüne sahip Diyarbakır’a gelmenizi tavsiye ederim

- Sayın Büyükelçi, Türkçe konuşmanıza hayran kaldım. Ülkemize hoş geldiniz. Size önerim Konya Ereğli’de İvriz bölgesindeki dağlara çizilen Hitit resimleri müthiş, mutlaka görmelisiniz.

Bu haber toplam 2818 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.