• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

İngiltere mültecileri Afrika'da Ruanda’ya gönderiyor

İngiltere mültecileri Afrika'da Ruanda’ya gönderiyor
Başbakan Boris Johnson, Ruanda'ya iki hafta içinde elli kişinin gönderileceğini söyledi

LONDRA- Başbakan Boris Jonson, Fransa’dan botlarla İngiltere’ye akın eden mülteci sorununa care buldu. İngiltere’nin mülteci akınını taşıyamayacağını belirten Boris Johnson, gelenlerin Afrika’da İngiltere kontrolünde bulunan Ruanda’ya göndrileeğini bildirdi ve hükümetin mültecileri gönderme planına meydan okuyan 'solcu avukatlar' ile 'mücadeleye gireceğini' söyledi.

basbakan-boris-johnson,.pngBoris Johnson, Dover, Kent'teki Deniz Kurtarma Koordinasyon Merkezi'ndeki (MRCC) komuta odasını ziyareti sırasında mültecilerin geçiş yaptığı Manş Kanal'ını izledi.

Boris Johnson ve hükümetin Ruanda yer değiştirme planları, insan hakları yardım kuruluşları ve Tory destekçilerinden yaygın eleştiriler aldı.

Boris Johnson, 50 kişiye önümüzdeki iki hafta içinde Ruanda'ya gönderileceklerinin söylendiğini ve hükümetin mültecilere yönelik planlarına meydan okumak isteyen “solcu avukatlarla” savaşmaya hazır olduğunu söyledi.

Geçen ay açıklanan 120 milyon sterlinlik programa göre , İngiltere'ye yasa dışı yollardan girdiği kabul edilen insanlar, yerleşme hakkı için başvuruda bulunmalarına izin verilecek olan doğu Afrika ülkesine nakledilecek.

Planlar, insan hakları hayır kurumları ve hatta eski başbakan Theresa May ve Canterbury başpiskoposu Justin Welby de dahil olmak üzere bazı Tory destekçileri tarafından geniş çapta eleştirilere maruz kaldı.

Ancak Daily Mail ile yaptığı bir röportajda Johnson, “bu ülkeye yasadışı giren ilk 50 kişiye” iki hafta içinde Afrika ülkesine gönderileceklerinin bildirildiğini belirterek meydan okumaya devam etti.

“Uzun süredir bu tür davaları açmak ve halkın iradesini, parlamentonun iradesini engellemek için vergi mükelleflerinin parasını alan firma türlerinden çok sayıda yasal muhalefet olacak. Biz buna hazırız” dedi.

"Mücadele için uğraşacağız ve bilirsiniz, çalışmasını sağlayacağız. Solcu avukatlarla başa çıkmak için yapmamız gereken şeylerin büyük bir akış şemasına sahibiz. ”

Avrupa insan hakları sözleşmesini gözden geçirip yanıtlayamayacağı sorulduğunda Johnson, “Her şeye bakacağız. Hiçbir şey masadan kalkmaz."

İçişleri Bakanlığı bu hafta politika için kendi eşitlik etki değerlendirmesini yayınladı ve doğu Afrika ülkesindeki bazı LGBTQI+ kişilere yönelik muamele konusunda “endişeler” olduğunu söyledi. Soruşturmaların, bu gruba yönelik “kötü muamelenin” “bir kereye mahsus” olduğuna işaret ettiğini söyledi.

Adalet ve yasadışı göçle mücadele bakanı Tom Pursglove, sığınmacıları Ruanda'ya taşıma kararlarının "duruma göre" değerlendirileceğini söyledi ve Ukrayna'da savaştan kaçan insanların aralarında olabileceğini inkar etmedi.

Pursglove, "Bir Ukraynalının küçük bir tekneye binip İngiltere'ye gitmek için bir kaçakçıya ödeme yapması için kesinlikle hiçbir neden yok" dedi.

Ayrıca hükümetin Ruanda yer değiştirme politikasının İngiltere'ye küçük teknelerle gelen insan sayısını azaltacağına dair herhangi bir hesaplamaya da işaret edemedi.

"Bu, zamanın bu noktasında yeni ve denenmemiş bir politikadır" dedi. "Zamanla birlikte, sunduğumuz daha geniş bir paketin parçası olarak bu politikanın dinamiği gerçekten değiştirdiğini göreceğimizi düşünüyorum."

Pursglove, bir içişleri seçim komitesi oturumu sırasında politikayı çevreleyen insan hakları endişelerine itiraz edildiğinde, yeniden yerleşim için kullanılacak “genel olarak, Ruanda güvenli ve emniyetli bir ülkedir” dedi. Ülkede insan hakları yükümlülüklerinin “sistematik ihlali” olmadığını savundu.

Ücretsiz günlük bültenimiz First Edition'a kaydolun – hafta içi her sabah saat 07:00'de

Hükümetin yeniden yerleştirme planının açıklanmasından sonra, 160'tan fazla hayır kurumu ve kampanya grubu başbakanı “utanç verici derecede zalim” olarak nitelendirdikleri planları iptal etmeye çağırdı.

Canterbury başpiskoposu, paskalya vaazını kullanarak hareketi sorguladı ve “iltica talebinde bulunanların yurtdışına gönderilmesiyle ilgili ciddi etik sorular” olduğunu söyledi.

Kendisi de eski bir içişleri bakanı olan May, fikri "yasallık, pratiklik ve etkinlik temelinde" desteklemediğini söyledi.

Bu haber toplam 1833 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.