• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • Antalya 18 °C

İngiliz Daily Mail: “Cehennemdeki Mucizeler” diye başlık attı

İngiliz Daily Mail: “Cehennemdeki Mucizeler” diye başlık attı
İngiliz Daily Mail: “21.000 kişinin ölümüne neden olan Türkiye-Suriye depreminden inanılmaz hayatta kalma hikayeleri ortaya çıkmaya devam ediyor” dedi.

LONDRA- Deprem bölgesini “Cehennem” diye tanımlayan İngiliz Daily Mail: “21.000 kişinin ölümüne neden olan Türkiye-Suriye depreminden inanılmaz hayatta kalma hikayeleri ortaya çıkmaya devam ediyor” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'yüzyılın felaketi' olarak nitelendirdiği depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 21 bini geçtiği bildirildi.
İngiliz Daily Mail gazetesi deprem bölgesini “Cehennem” diye tanımlayarak verdiği detaylı haberlerde kurtarılanlara, duygusal görüntülere yer verirken “Cehennemdeki Mucizeler” diyerek çocukların kurtarılmalarını haberleştirdi. Ancak depremlerden dört gün sonra daha fazla hayatta kalan bulma umutları azalıyor.

deprem-002.png
Bu toplam, 2011'de Japonya'nın Fukuşima açıklarında meydana gelen ve bir tsunamiyi tetikleyen depremde hayatını kaybeden 18.400'den fazla insanı ve 1999'da İstanbul yakınlarındaki bir depremde hayatını kaybeden tahmini 18.000 insanı gölgede bırakıyor. Artacağı kesin olan yeni rakam, Türkiye'de 18 binden fazla ve iç savaşın parçaladığı Suriye'de 3 binden fazla kişiyi içeriyordu. Yıkımın ölçeği, bükülmüş metale, toz haline getirilmiş betona ve açıkta kalan tellere indirgenmiş yüksek binaların tüm mahalleleri ile neredeyse inanılır gibi değil. Uzmanlar, kapana kısılmış insanların bir hafta veya daha uzun süre hayatta kalabileceğini söylese de, dondurucu soğuklarda hayatta kalanları bulma şansı giderek azalıyor.
Ancak, acil durum ekipleri bu sabah bir dizi dramatik kurtarma işlemi gerçekleştirirken, birkaç mucizevi hayatta kalma ve zafer hikayesi ortaya çıkmaya devam ediyor. Yıkılan liman kenti İskenderun'da çöken binadan 6 kişilik aile enkaz altında 102 saat kaldıktan sonra kurtarıldı. Yüksek katlı bir apartman bloğu olan binaları Akdeniz'den sadece 200 metre uzaktaydı.Pazartesi günü meydana gelen büyük deprem, denizden gelen suların yükselmesine neden oldu.

daily-mail-deprem.jpg

Daliy Mail “Cehennemdeki Mucizeler: Hayatının neredeyse yarısını moloz altında geçiren on günlük bebek kurtarıldı ve diri diri gömülen altı kişilik aile de kurtarıldı, çünkü 21.000 kişinin ölümüne neden olan Türkiye-Suriye depreminden inanılmaz hayatta kalma hikayeleri ortaya çıkmaya devam ediyor” dedi.

yagiz,.jpgYAĞıZ BEBEK’IN KURTARıLıŞı
Türkiye'de bir bebek ve annesi, kahraman yardım görevlilerinin son mucizevi kurtarma çabasıyla etraflarındaki bir binanın çökmesinden 90 saat sonra enkazdan canlı olarak çıkarıldı. Hatay'da 10 günlük bebek Yağız Ulaş 90 saat sonra enkazdan kurtarıldı. Dramatik görüntülerde, mucizevi bir şekilde yaşamının neredeyse yarısını beton yığınlarının altında geçirerek 90 saat sonra hala hayatta olan Yağız, hemen bir battaniyeye sarılarak sağlık ekiplerine götürüldü.Mucizevi bir şekilde hala hayatta olan enkazdan çıkaran Yağız, hemen termal bir battaniyeye sarılarak sağlık ekiplerine götürüldü.
Annesinin ise omurga yaralanması korkusuyla sedyeye bağlandığı görüldü. Kurtarma çalışmalarına ekiplerinin katıldığı bildirilen İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, çıkarmanın Samandağ ilçesinde gerçekleştirildiğini söyleyerek kurtarma ekiplerinin çabalarını övdü. Bazı depremzedelerin enkaz altında hala hayata tutunmasıyla, hem Türkiye'de hem de komşu Suriye'de umutsuz arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.


zeynep.jpg

Türkiye'yi vuran depremden 103 saat sonra 3 yaşındaki Zeynep Ela Parlak kurtarıldı

ekip-gozyasi.jpgDepremlerden 103 saat sonra çöken binanın enkazı altından 3 yaşındaki Zeynep Ela Parlak'ı kurtaran arama kurtarma ekipleri gözyaşı döktü

yagiz,-001.jpg

Bu sabah İskenderun'da altı kişilik bir aile kurtarıldı ve Gaziantep'te depremde mahsur kalan bir genç 100 saatten fazla bir süre sonra kurtarıldı. Üç yaşındaki bir kız çocuğu, yer altında 103 saat mahsur kaldıktan sonra canlı olarak çıkarıldı. Ancak daha fazla hayatta kalan bulma umutları hızla azalıyor, susuz kalmış ve yaralı kurbanlar da felaketten dört gün sonra sert kış sıcaklıklarına maruz kalıyor.

dilan-oktay,-.jpgDilan Oktay, Türkiye'yi vuran depremlerden 102 saat sonra İskenderun'da çöken Arzu Apartmanı'nın enkazı altından kurtarıldı.

yasemin-oktay.jpg
Yasemin Oktay, İskenderun'da çöken Arzu Apartmanı'nın enkazı altından kurtarıldı

kahramanmaras-001.jpgkahramanmaras,-iki-kiz-kardes-006.jpg
Drone ile çekilen bir fotoğraf, 10 Şubat 2023'te Türkiye'nin Kahramanmaraş kentinde meydana gelen şiddetli depremin ardından yaşanan yıkımı gösteriyor.

hatay,-turkey-mezarlar.png
hatay,-turkey-mezarlar-001.pngHatay'da toplu mezarlar

aya-bebek.jpgaya-bebek-001.jpgKURTULAN BEBEĞE MUCİZE ANLAMINDA “AYA’ ADI VERİLDİ

Suriye ve Türkiye'yi vuran depremin enkazı altında dünyaya gelen kız bebeğe Arapça mucize anlamına gelen Aya adı verildi.
king-charles-and-wife-camilla-.jpg

İNGİLTERE KRALİYET AİLESİNDEN DESTEK

Charles, Camilla, Kate ve William, Kraliyet ailesi 'üzücü görüntülerden dehşete düştükten' sonra Türk deprem yardım fonuna kişisel bağışta bulunuyorlar: Ülkedeki İngilizler kurbanların nakit paraya ihtiyacı olduğunu ve ölü sayısının 21.000'i geçtiğini söylerken, halkı da yardıma çağırdı

Kaynak: Daily Mail, Daily Telegraph, Sun, SkyNews
Bu haber toplam 1221 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.