• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

İletişim Başkanlığı haftanın yalan haberlerini yayınladı

İletişim Başkanlığı haftanın yalan haberlerini yayınladı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kendi şirketine bağlı otel arazisini genişletmek için Kültür ve Turizm Bakanlığına başvuru yaptı." iddiasının da asılsız olduğu bildirildi.

ANKARA- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca,14-20 Kasım'ı kapsayan Dezenformasyon Bülteni yayımlandı. Bültende İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısıyla ilgili bazı haberlerdeki iddiaların doğru olmadığı belirtildi.

İletişim Başkanlığı bülteni şöyle:
Bültende yer alan "Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kendi şirketine bağlı otel arazisini genişletmek için Kültür ve Turizm Bakanlığına başvuru yaptı." iddiasının da asılsız olduğunu vurgulanarak, şunları kaydedildi:
"Bahse konu yerin tahsisi 2000 yılında yapılmış, alana yapılan otel 2010'da hizmete girmiştir. Otele ek tahsis verilmesinin uygun görülmesiyle ilgili işlem 2012 yılında onaylanmıştır. Otelin hisse devri 2020 yılında gerçekleşmiştir. Dolayısıyla otelin hizmete açıldığı ve ek tahsis başvurusunun yapıldığı tarihte, Bakan Ersoy ile herhangi bir ilişiği bulunmamaktadır. Ersoy, 9 Temmuz 2018'de bakanlık görevine gelmiş, göreve başlamasıyla birlikte şirketindeki bütün görev ve unvanlarını devretmiştir. Söz konusu ek tahsis başvurusu ise 2012'de onaylanmıştır."

iletisim-baskanligi-.jpg

Bültende, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısına ilişkin, terör örgütü PKK ve Suriye uzantısı YPG'nin sosyal medyadaki propaganda araçlarınca Somalili olduğu iddia edilen bir kadının görüntülerinin dolaşıma sokulduğu belirtildi.

Görüntüdeki kadının, Ahlam Albashır'ın ablası olduğu ve "kardeşinin İstanbul'daki saldırıyla hiçbir ilgisi olmadığını söylediği" yönündeki iddiaların tamamen gerçek dışı olduğu vurgulanan bültende, "Görüntülerdeki kadının konuşması, 'Kardeşim Somali'den Türkiye'ye gitti. İstanbul'da yaşıyor. Patlamayı kardeşim yapmadı. PKK'yı tanımıyoruz bile.' şeklinde, kasıtlı olarak yanlış tercüme edilmiştir. Söz konusu görüntüde, iddia edildiği gibi ifadeler kesinlikle yer almamaktadır. Konuşmada, Türkiye'de yaşayan Somalilere, 'dikkat etmeleri gerektiği' yönünde, uyarılar yapılmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Bültende, "İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısının faili eve gidip polisi beklemiş" iddiasının ise Türkiye Cumhuriyeti'nin kurumlarının ve kolluk gücünün titizlikte yürüttüğü operasyonlara gölge düşürmek maksadıyla ortaya atıldığı ifade edildi. Teröristin yapılan geniş çaplı inceleme sonucu belirlenen adreste yakalanarak gözaltına alındığı vurgulandı.

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan "İngiltere İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısından üç gün önce vatandaşlarını uyardı" iddiasının da bir çarpıtma olduğu aktarılan bültende, söz konusu iddiaların dayanağı olarak gösterilen metnin Birleşik Krallık'ın web sitesindeki ülke rehberinden alındığı, bu rehberde 226 ülke ve bölge ile ilgili koronavirüs, güvenlik, giriş gereklilikleri ve seyahat uyarıları hakkında genel bilgilerin yer aldığı ifade edildi.

Dezenformasyon bülteninde, "İstiklal Caddesi'ndeki saldırıyı Jiyan Tosun isimli şahıs gerçekleştirdi" iddiasının da bazı sosyal medya hesaplarından paylaşıldığını ancak iddianın gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Bültende, Yunan basınında yer alan, "İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında yaralanan Yunan vatandaşı Anna Depola, kaldırıldığı hastanede kötü muamele gördü ve tedavi ücreti talep edildi." iddiasının doğru olmadığı, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altın alınan Depola'nın patlama anında vücuduna saplanan parçanın çıkartıldığı, gerekli tedavisinin yapıldığı ve herhangi bir ücret talep edilmediği bildirildi.

Ayrıca doktorlar tarafından Depola için ameliyat kararı alındığı ancak durumu acil olmadığı için bu kararın hastanın onayına bırakıldığı, ülkesine dönmek ve orada ameliyat olmak istediğini yetkililere bildiren Depola'nın Yunanistan'a naklinin sağlandığı belirtildi.

Bu haber toplam 1638 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.