• BIST 12433.5
  • Altın 6495.18
  • Dolar 44.3489
  • Euro 51.3612
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 16 °C

İki Almanya'yı kuklalar anlatacak

İki Almanya'yı kuklalar anlatacak
İki Almanya'nın yeniden birleşmesinin 19. yılı ve Almanya'nın kuruluşunun 60. yıl dönümü ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

BERLİN - Almanya'nın çeşitli kentlerinde iki Almanya'nın yeniden birleşmesinin 19. yılı ve Almanya'nın kuruluşunun 60. yıl dönümü ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Federal Eyalet Temsilciler Meclisi'nin dönem başkanlığını Saarland Eyaleti Başbakanı Peter Müller'in yapması dolayısıyla kutlamalar bugün Saarland eyaletinin başkenti Saarbrücken'de başladı.
Saarbrücken kentinde yarın yapılacak olan kutlama törenine Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler, Başbakan Angela Merkel, bakanlar ve diğer eyaletlerin başbakanları katılacak.
Başkent Berlin'de tarihi Brandenburg Kapısı ile Zafer Anıtı arasında bulunan 17 Haziran adlı ana cadde üzerinde de kutlamalar yapılacak. Değişik müzik gruplarının konser vereceği şenlikte, kutlamaya katılanlar Saarbrücken'deki resmi kutlamayı ve diğer şenlikleri cadde boyunca yer alan 7 ayrı dev ekrandan izleyebilecekler.
Şenlik çerçevesinde Berlin Duvarı'nın yıkılışının 20. yılı nedeniyle de Fransız tiyatro grubu "Royal de Luxe"ün biri 15 metre, diğeri de 7,5 metre boyunda iki dev kuklası Berlin'e getirildi.
Berlin'in merkezinde gezdirilecek kuklalardan küçüğü bugün Berlin Belediye Binası'nın önünden yola çıktı. Büyük kukla ise yarın ana tren istasyonu önünden Brandenburg Kapısı'na hareket edecek ve iki kukla burada buluşarak kucaklaşacaklar.
Almanya'nın çeşitli kentlerindeki camiler de, 3 Ekimde İslamiyet'i tanıtmak amacıyla "açık kapı günü" düzenleyecek.
1989 yılında Berlin Duvarı'nın yıkılmasından sonra iki Almanya, "Birleşme Anlaşması"nın imzalanarak yürürlüğe girdiği 3 Ekim 1990 tarihinde birleşmişti.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.