• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Hollandalı engelliler Denizli'de

Hollandalı engelliler Denizli'de
Hollanda'da 635 bin engelli arasında düzenlenen güzellik yarışmasında kraliçe seçilen Roos Prommenschenckel ve bilim adamlar Denizli'ye geldi.

DENİZLİ- Hollanda'da 635 bin engelli arasında düzenlenen güzellik yarışmasında kraliçe seçilen Roos Prommenschenckel, dereceye giren güzeller, engelli dernekleri yöneticileri ve bilim adamlarından oluşan bir heyetle Denizli'ye geldi.

 

Hollanda'da Türklerin kurduğu Thermal Time firmasının daveti üzerine İzmir ve Muğla'nın ardından Denizli'nin Sarayköy ilçesine gelen engelliler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eylül ayında dinlenmek için geldiği Umut Termal Otel'e yerleşti. Türkiye'deki termal otelleri gezip hangi hastalıklara iyi geldiği ve engellilerin imkanlarını araştıracak olan grup, elde ettiği bilgileri rapor haline getirip ülkelerindeki engellilere anlatacaklar.

 



Hollanda Tekerlekli Sandalye Milli Takımı'nda forma giyen Hüseyin Öztürk, engellileri Türkiye'de termal sulara yönlendirmek istediklerini söyledi. Öztürk, ''Hedefimiz Hollanda'dan, Lüksemburg'dan ve Belçika'dan özürlü arkadaşlarımızı, sağlık durumu iyi olmayan insanları tatil ve terapi amacıyla Türkiye'ye göndermek.'' dedi. Hollanda'da 2006 yılında düzenlenen güzellik yarışmasında engelli güzellik kraliçesi seçilen Roos Prommenschenckel, Türkiye'deki otellerin engellilerin tatil yapmasına uygun olup olmadığını yerinde görmek ve denetlemek için geldiklerini söyledi. Türkiye'yi ve otellerini çok beğendiğini vurgulayan kraliçe Prommenschenckel, ''Ufak tefek eksiklikler var ama bunlar giderilebilecek şeyler. Elektrikli özürlü sandalyesi değil ama elle kullanılan özürlü sandalyesine sahip herkes burada rahatlıkla tatil yapabilirler.'' şeklinde konuştu.

 

Engelli güzellik yarışmasında dereceye giren Ruth Hassing, Debbie Van Der Putten, Ramona Waelen'in ile Hollanda'nın en büyük engelli derneği Ambasador Zoonnebloem üyeleri ve aralarında profesörlerin de bulunduğu grup, Denizli'den sonra, Afyonkarahisar'a geçecek. 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.