• BIST 9524.59
  • Altın 2527.099
  • Dolar 32.5791
  • Euro 34.6588
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 18 °C

Hollandalı cazcı: Euro maaşımla geçinmek kolay

Hollandalı cazcı: Euro maaşımla geçinmek kolay
Cuba Calendar: Türkiye sudan ucuz. Ama Türk halkının TL’nin değerinin düşmesi yüzünden yaşadığı sıkıntıya üzülüyorum” dedi

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA –
Eşiyle birlikte Manavgat’a yerleşen Küba asıllı Hollandalı caz müziği sanatçısı Cuba Calendar, “Euro olarak aldığım maaşımla krallar gibi yaşıyorum. Türkiye sudan ucuz. Ama Türk halkının TL’nin değerinin düşmesi yüzünden yaşadığı sıkıntıya üzülüyorum” dedi.
iki yıl önce Türkiye'de hayat ucuz diyerek ''Hollandalı eşi ile birlikte Antalya'nın Manavgat ilçesi Örenşehir Mahallesi'ne yerleşti.71 yaşındaki caz sanatçısı Cuva Calender şunları anlattı: “Geçmiş yıllarda dünyanın farklı ülkelerinde konserler verdim. Kübalı caz sanatçısı İbrahim Ferrer çok sevdiğim arkadaşımdı. Dünyada beni mest eden şehirlerin başında Kudüs birinci sırada ikinci sırada İstanbul ve üçüncü sırada İtalya Roma geliyor.
hollandali-cazci.jpg
MANAVGAT IRMAĞI BİZİ BURAYA ÇEKTİ
4 yıl önce Hollandalı eşim ile birlikte Antalya Manavgat'a tatile geldik. Bir yıl sonrada hemen yerleşmeye karar verdik. Manavgat'ın tam ortasında Manavgat Irmağı geçmesi ve suyun akışını eşimle dakikalarca izlemek bana huzur veriyor Türkiye insanı çok sıcak kanlı hemen her milletten herkes ile kısa sürede kayboluyor.

BAHÇEMİZDE SEBZEMİZİ YETİŞTİRİYORUZ
Manavgat Örenşehirde eşimle birlikte evimizin bahçesinde kendi domatesimizi, binerimizi, salatalığımızı, maydanozu, patlıcanı, kabağı ve marulu kendimiz yetiştiriyoruz.

TÜRK HALKıNA TÜRKIYE PAHALı

Türkiye Avrupa(AB) Para birimi Euro'ya göre gıda, sebze, meyve, çerez, et ve süt fiyatları ucuz. Türkiye'de bizim için pahalı olan petrol ürünlerine bağlı akaryakıt, tüp ve elektrik enerjisi pahalı. Manavgat'ta hem doğanın hemde çevrenin korunması için halkın yüzde 50'ye yakını ısınma sorununu elektrikli ev aletleri ile klima ile yapıyor. Elektiriğie çok zam geldiği için kışın ısınmada ce yazın sıcak ve nemli havada serinlemde kılima kullandığımız için aylık ortalama bin 200 ile 1500 lira arası elektrik parası geliyor.
Bir Euro 16 lira olduğu için biz yerleşik yaşayan Hollandalılar ödemede zorlanmazlar ama; Türk komşularımız çok zorlandı. Manavgat'ta çarşıda pazarda alışverişimizi eşimle birlikte yaparım. Alışveriş yaparken mutlaka almadan önce fiyatını sorar ondan sonra pazarlık yaparak alırım.''

Bu haber toplam 1931 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.