• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Hayatımızı engelli oğlumuz Fatih’e göre yaşıyoruz

Hayatımızı engelli oğlumuz Fatih’e göre yaşıyoruz
Tahir Çetiner ile Fadile Çetiner, 4 yaşındaki (MMA) hastası engelli oğulları Fatih’e göre yaşamlarını sürdürüyorlar.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT/ANTALYA – Manavgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde çalışan engelli çocuk babası Tahir Çetiner ile Fadile Çetiner, 4 yaşındaki oğulları Fatih’in, hasta olduğunu doğumdan bir ay sonra hiçbir şeye tepki vermemesi üzerine fark etmiş. Fatih’in 250 bin insanda bir görülen metil malonik asidemi (MMA) hastası olduğunu öğrenen aile çaresiz Fatih’e göre yaşıyor. Fatih sadece doktorum verdiği ilaç gibi sıvı gıda ile besleniyor. Hiç bir his yok. Konuşma yok. Ancak otomobille gezince sakinleşiyor.

tahir-cetiner-ile-fadile-cetiner,.jpgOTOMOBİLLE GEZİNCE SAKİNLEŞİYOR
Manavgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde çalışan engelli çocuk babası Tahir Çetiner, bütün günümü engelli oğlum Fatih'in mutluluğu için planladığını belirterek şunları anlattı:“Oğlum, sadece doktorum verdiği ilaç gibi sıvı gıda ile besleniyor. Hiç bir his yok. Konuşma yok. Çok sıkıldığı zaman kapıları çarpıyor. Bugüne kadar üç defa televizyonu kırdı yeniden aldık. Onun en büyük zevki otomobille gezmek. Onun bu mutluluğu için kredi çektim araba aldım. Araba ile gezdikten sonra sakinleşiyor. Bundan 2 yıl önce sakinleşmedi. Yağmurlu havada 4 saat arabayla Manavgat'ı turladım. Sonra araba içinde uyuyup kaldı. Ben de eve götürdüm yatırdım. Niçin ağladığını bilmediğimiz için çoğu zaman eşimde bende çok zorlanıyoruz Kulakları duymadığı için iletişim kuramıyoruz.''

tahir-cetiner-ile-fadile-cetiner,-001.jpg
tahir-cetiner-ile-fadile-cetiner,-002.jpgALLAH'ıN BIZE VERDIĞI IMTAHAN
Evlilikte hayatın müşterek olduğunu belirten Tahir Çetiner, eşinin günün çoğunluğunu engelli oğlu Fatih'le geçirdiği için iş bitiminde kendisine yardımcı olmak için hemen eve koştuğunu söyledi.
Baba Çetiner, yaşam şekillerini şöyle anlatti: "Engelli oğlumun bakımı çok zor. Çoğu zaman saatlerce ağlıyor. Hiçbir şeye tepki vermiyor. Ağlayıp susmadığı zaman eşim ben işteyken çok zorlanıyor Antalya'da bu türden başka bir hasta yok. Onun için eşime destek için hemen eve geliyorum. Yemek yapımında, sofra hazırlanmasında kendisine destek olmaya çalışıyorum. Allah'ın bize verdiği bu imtihanı birlikte göğüslemeye çalışıyoruz. İşten çıkınca hemen eve koşuyorum. O bizim herşeyimiz. Oğlum Fatih'te başka ağabeyi Hüseyin ile ablası Hayrünisa var onlar sağlıklı. Oğlum Fatih'i görünce merhum iş adamımız rahmetli Sakıp Sabancı'nın yatalak oğlu Metin için ‘Metin'im bir defa baba desin bütün mal varlığımı istemem’ sözü aklıma geliyor. Oğlum sadece doktorların yazdığı özel bir mamala besleniyor. Dünyada nadir görülen bu hastalık akraba evliliğine bağlı oluyormuş. ''

tahir-cetiner-ile-fadile-cetiner,-003.jpgEŞINE MINNETTAR

Anne Fadile Çetiner, engelli oğlunu Allah’a şükretmede bir nimet gördüklerini ve onun bakımında kendisine destek verdiği için eşine minnettar olduğunu söyledi. Engelli oğlunun bakımı zor olsa da Allah’ın rızasını kazanmak için hiçbir zaman halinden şikâyetçi olmadığını söyleyen anne Çetiner şöyle devam etti:
“Eşim her zaman yardımcı oluyor. Destek olmasa bu ağır sınavda yalnız kalarak zorlanırdım. Eşim engelli çocuğumuza ve diğer 2 çocuğuma bakmada hep bana yardımcı oluyor. İş bitiminde hemen eve geliyor. Eşim yardımcı olmasa engelli oğlum ve diğer çocuklara bakmada çok zorlanırdım. Bizim evde her iş Fatih'e göre planlanır. Onun için komşu ziyaretine misafirlikte eşyalara zarar verebilir diye gidemiyoruz. Kendimize ayıracak özel bir günümüz yok. Onun için 3 Aralık Dünya Engelliler Günü bize bir anlam ifade etmiyor.”

tahir-cetiner-ile-fadile-cetiner,-005.jpg
tahir-cetiner-ile-fadile-cetiner,-006.jpg
tahir-cetiner-ile-fadile-cetiner,-007.jpg
tahir-cetiner-ile-fadile-cetiner,-008.jpg

Bu haber toplam 3558 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.