• BIST 9524.59
  • Altın 2494.349
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.7565
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 16 °C

Havayolları aksadı, Paskalya tatil planları durdu, turizmciler zorda

Havayolları aksadı, Paskalya tatil planları durdu, turizmciler zorda
Avrupa’da coronavirus yayılırken havayolları seferleri aksadı, tatilciler Paskalya tatili planlarını iptal etmeye başladılar. Turizmciler ise kaos yaşıyorlar.

LONDRA – Avrupa ülkelerinde coronavirus salgınının yayılarak artması ve tatilcilerin planlarını yeniden düşünmeleri Paskalya Tatili beklentisinde olan turizmcileri endişeiye sevketti. Artan salgın nedeniyle tatilciler yeniden planlar yaparken bu durum havayollarını da baltaladı.

coronavirus-salgininin-.jpg

Sefer sayılarını azaltan British Airways, easyJet ve Ryanair gibi havayolları, Coronavirus salgınının küresel olçüde 100.000'i aşması ve 3.400 ölüm vakası meydana gelmesi nediniyle bazı uçuşları iptal etmeye başladılar.

Paskalya yaklaşırken bir çok kişinin tatil planları ve turizmcileri beklentileri suya düşmeye başladı. İngiltere’de meydana gelen ölüm vakaları yüzde 49'luk bir artışla 164'e yükseldi.

coronavirus-salgininin--001.jpg
coronavirus-salgininin--002.jpg

İSPANYOL GRİBİNDEN DAHA KÖTÜ
Virüs için aşı geliştirilmesine yardımcı olan bir bilim adamı, 1918'de milyonları öldüren İspanyol gripinden bu yana Coronavirus’ü en kötü hastalık salgını olarak adlandırdı.
Coalition for Epidemic Preparedness Innovations’u yöneten Dr Richard Hatchett, “Bu kariyerimde şimdiye kadar karşılaştığım en korkutucu hastalık ve Ebola'yı iç, MERS’i ve SARS'ı içeriyor. En endişe verici şey bulaşıcılığı ve ciddi hastalık olması veya ölüme neden olma yeteneğidir."

coronavirus-salgininin--003.jpg

coronavirus-salgininin--004.jpg

İTALYA'DA SALGIN ZİRVE YAPTI
Salgının Avrupa çapında zirve yapması üzerine bir çok kişi bahar tatili planlarını yeniden düşünmeye başladı. İtalya'daki ölüm sayısı 148'den 197'ye yükseldi ve 4.600 teyit vakası oldu. Dışişleri Bakanı, ülkenin kuzeyinde karantinaya alınan bölgeye yönelik mevcut tavsiyeleri, seyahat uyarılarını ülke geneline yaymayı düşünüyorlar.

Bu haber toplam 1510 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.