• BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

Havalimanı karantinasında ölen köpek hukuk savaşı başlattı

Havalimanı karantinasında ölen köpek hukuk savaşı başlattı
Yorkshire teriyerinin ABD havalimanında karantinasında ölmesi, Rusya'dan bir grup safkan köpek ithalatı konusunda karmaşık bir yasal savaşı körükledi.

NEW YORK - New York havaalanında Rusya’dan getirilen değerli bir köpeğin karantinada ölümü üzerine hukuk savaşı başladı. Yorkshire teriyerinin ABD havalimanında karantinasında ölmesi, Rusya'dan bir grup safkan köpek ithalatı konusunda karmaşık bir yasal savaşı körükledi.

Köpek, eylül ayında, federal yetkililer tarafından ABD'ye girişine izin verilmeyen denizaşırı ülkelerden hayvanları tutmak için kullanılan New York Kennedy Havaalanı'ndaki özel bir tesiste öldü. Sahibi olan Ohio, Dayton'dan Rachel Hobbs adlı kadın mahkemeye dva açarak, hukuk savaşı başlatırken “Onun ölümüne dayanmak çıkmak benim için gerçekten çok zor” dedi.

yorkshire-teriyerinin-.jpg11 KÖPEK ARASıNDAYDı
Uti-Puti Knopochka adlı Yorkie, 8 Eylül'de kurye ile Moskova'dan ülkeye getirilen üç Doberman, bir Dalmation ve bir golden retriever dahil olmak üzere 11 köpek arasındaydı. Gümrükte karantina altına alındı. Federal ajanlar, kuduz aşıları için uygun evraklara sahip olmadıklarını iddia ederek ve onları getiren kuryeyi el bagajında ​​iki köpek kaçakçılığı yapmakla suçladı.

ZARAR GELMESİN DEDİ, KÖPEK ÖLDÜ

Kurye ve köpeklerin alıcıları, evrakların usulüne uygun olduğu konusunda ısrar ediyorlar ve gerçek sahipleri olduklarını iddia ederek onları halka bıraktırmak için federal mahkemede dava açtılar. Hükümet 18 Eylül'de tele konferansında köpeklerin Rusya'ya geri gönderilmesi gerektiğini tartıştıktan sonra, ABD Bölge Yargıcı Frederic Block onların kaderine ilişkin bir kararı erteledi ve "Tüm sorunu çözene kadar onlara zarar gelmediğinden emin olun," dedi.

Üç gün sonra savcılar, hakime Uti-Puti'nin "maalesef vefat ettiğini" söyleyen bir mektup yazdı.

ALICILARI ZARARA UĞRATTI
Uti-Puti Knopochka, 8 Eylül 2020'de Moskova'dan kurye ile Amerika Birleşik Devletleri'ne uçan 11 köpek arasındaydı. Ancak karantina zararı binlerce dolar ödeyen alıcıları sıkıntıya düşürdü ve köpekleri belirsizlik içinde bıraktı. Hobbs, duygusal olarak köpeği satın almaya karar verirken, Beyaz Rusya'daki yetiştiricinin, kendisini saç kurdeleleri takan Yorkie'nin videolarını ve fotoğraflarını gönderdiğini belirterek “Ona aşık oldu”, dedi.

KÖPEĞİN HASTA OLDUĞU SÖYLENDİ
Hobbs, JFK'daki ARK olarak bilinen hayvan karantina tesisinden köpeğin öldüğü haberi gelene kadar Yorkie'yi eve getirme ümidine sahip olduğunu anlattı. Yapılan otopside, köpeğin oldukça bulaşıcı köpek parvovirüsü için pozitif çıktığını bildirildi. Mahkeme belgelerine göre, Wonderful Baby Blue Diamond adlı ikinci bir Yorkie, bağırsak hastalığından muzdarip bir veteriner kliniğinin bakımı altındaydı.


KUDUZ AŞISI YAPMIŞLAR
Davacılar The Ark'daki köpeklerin karanlıkta tutulduklarını iddia ediyorlar ve karantina yerini "hastalık dolu bir tesis" olarak adlandırıyorlar. Ayrıca köpeklerin, sahiplerinin izni olmadan kuduz nedeniyle gereksiz yere aşılandıklarını da söylüyorlar.

Savcılar, kuduz aşılarının, köpeklerin ülkeye yasal olarak girip giremeyecekleri sorusu nihayet kararlaştırılmadan önce 28 günlük karantina süresi boyunca ARK'da kalmaları gerektiği anlamına geldiğini söyledi. Sahipler buna haksızlık diyor, çünkü bakımı için köpek başına günde 250 dolar ödemek zorunda kaldıklarını söylüyorlar.

TAZMİNAT BEKLİYOR

Davacılar, mahkeme belgelerinde, "Bu suçlamalardan kimin sorumlu olduğu sorusun cevabını arıyor ve el koymanın anayasal olup olmadığı" sorgulanıyor.

Ark'daki yetkililer mahkemeye, birinci sınıf hayvan bakımı sunan "son teknoloji ürünü, milyonlarca dolarlık, iklim kontrollü bir tesis" olarak itibarına zarar verildiğinden şikayet ettiler. Avukatlar, mahkemeye "köpek kaçakçılığı veya sahte evraklar olmamasına" rağmen, "ABD vatandaşlarına ve köpeklerine değerli hizmet sağlanması" için tazminat beklediğini yazdı.

Kaynak: Fox USA, ABC
Bu haber toplam 1785 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.