• BIST 12433.5
  • Altın 6495.18
  • Dolar 44.3489
  • Euro 51.3612
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • Antalya 13 °C

Halkbank’tan turizme açık çek

Halkbank’tan turizme açık çek
Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, turizm sektörüne 900 milyon liralık kredi verdiklerini turizmin 12 aya yayılması için destek verdiklerini söyledi.

ANTALYA- Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, turizm sektörüne 900 milyon liralık kredi kullandırdıklarını belirterek “Turizmin 12 aya yayılması için ek yatırım yapacaksanız buna çok sıcak bakarız. İşletmelerinizi yenileyecekseniz buna çok hevesli olacağız” dedi.
Aydın, bankanın yurtdışı fonlardan sağladığı ve genel olarak Kobi"lere kullandıracağı 470 milyon dolarlık kredi kaynağı bulunduğunu belirterek “Kredi vermede kaynak sorunumuz yok” şeklinde konuştu.
Halkbank tarafından Antalya"da düzenlenen “Üreten Türkiye Buluşmaları-Turizm” konulu toplantıya katılan Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, turizm sektörüne yönelik özel finans desteği hakkında bilgi verdi. Türkiye"de turizmi 6-7 aylık dönemden çıkarıp 12 aya yayılması gerektiğini belirten Aydın, turizme yeni bakış açısı kazandırılmasını istedi. Banka olarak turizm sektörüne gereken desteği verdiklerini anlatan Aydın, “Turizmi 12 aya yaymak ve sektöre yeni bakış açısı kazandırmak adına banka olarak biz de gayret içindeyiz. Bu amaçla sektöre çok özel ürünler sunacağız. Hem vade hem de fiyat yönünde avantajlı olacak kaypnaklarımızı , turizm sektörüyle paylaşacağız” dedi.
Halkbank olarak 2004 yılında turizmden yüzde 2.52 oranında pay aldıklarını, ağustos 2009 sonu itibarıyla bu payı yüzde 8"lere çıkardıklarını anlatan Aydın,. Antalya"da tüm bektörleri kullandırılan kredi miktarının ise 1.2 milyon lira olduğunu dile getirdi. Aydın “Antalya"ya gerçek anlamda kredilendirmne yaptık. Kullandırdığımızk kredileriden turizm sektörü büyük pay aldı. Bu kredilerde turizm sektörünün payı yüzde 70 civarındadır.Turizm sektörüna 900 milypon lira kredi kullandırdık. Bu çok ciddi rakamdır” diye konuştu.
Halkbank"ın çok seçenekli kredi kaynakları olduğunu anlatan Aydın, bir yıl ödemezi 4 yıl vadeli işletme kredisi, 2 yıl ödemesiz toplam 7 yıl vadeli yatırım kredisini kullandırdıklarını açıkladı. Halkbank"tan kredi kullanmada hiçbir sorun yaşanmadığını belirten Aydın, şöyle devam etti.
“Halkbank yüzde 112 artış ile 180 milyon dolar kredi kullandırdı. Kredinin ağırlıklı bölümü turizm sektörüne verildi. Antalya 600 bin yatak kapasitesi ile Türkiye"ye gelen tiritsen yüzde 50"sini çeken bir kent. Turizmin 12 aya yayılması için yapılacak ek yatırımlara sıcak bakıyoruz. İşletmelerini yenileme veya sıfırdan yapılacak yatırımları finanse edebiliriz”
Toplantıda Türkiye Otelciler Federasyonu-TÜROFED Başkanı Ahmet barut, 2009 turizm sezonunun değerlendirmesini yaparak, 2010 beklntilerini paylaştı. Sezonu yüzde 6-7 oranında bir kayıpla kapatacaklarını bildiren Ahmet Barut, bu oranın başarı olarak görülmesi gerektiğini belirterek “Rakiplerimizde bu yıl çift haneli daralmalar oldu. Biz ise bu yılı alnımızın akıyla kapatacağız. Bu yıl turizm sektörünün rüştünü ispatladığı yıldır. Bu yıl dünyada rekabet edebilecek bir ürün yarattığımızı gördük” dedi.
Son dönemlerde yabancı tur operatörlerinin Türkiye"ye ilgisinin arttığına işaret eden Ahmet Barut, tüm ülkelerde Türkiye"de domuz gribi varmış gibi gösterilmesini tepkiyle karşıladıklarını söyledi. Barut, “Bu durum özellikle kış döneminde bize turist kaybettirecek seviyeye geldi. En az riskli olan ülkelerden biri Türkiye"dir. Yapılan propagandalardan Türkiye zarar görebilir” dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.