• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Haci Salih Lokantası anısı

Haci Salih Lokantası anısı
Yazarımız Ateş Nesin’in ‘Lagaluga Tur’ adlı seri yazıları yanında özel anılara yer verdiği bölümde bu kez Haci Salih'in oğlu Hüseyin Movit var.

Kimilerine göre medya dedektifi, kimilerine göre canlı imla kılavuzu. Hüseyin Movit, yazdığı kitapla Türkçe'yi kötü kullananların kulağını çekti; siyasilerden televizyoncuya birçok ünlüye 10 üzerinden not verdi.

 

Hüseyin Movit, yazdığı kitapta Türkçe'yi kötü kullananların kulağını çekti; siyasilerden televizyoncuya birçok ünlüye 10 üzerinden not verdi.  Kimilerine göre medya dedektifi, kimilerine göre canlı imla kılavuzu.

 

HACI SALİH'İN OĞLU
Onu belki sizler tanımazsınız ama gazeteci ve televizyoncuların çok yakından tanıdığı bir isimdir. Gazetecilerin 'Acaba yine yanlış mı yaptım?" diye korkarak açtıkları telefonun ardındaki sestir.

Hüseyin Movit’in babasını birçoğumuz tanıyoruz. Çünkü Movit, geleneksel Türk mutfağının en önemli temsilcilerinden Hacı Salih'in oğludur. İstiklal Caddesi’ndeki Haci Salih Lokantası’ndan yemek yemeyenimiz pek azdır…

 

KONUŞAMADIĞIMIZ TÜRKÇE VE...
Babasının yemeklerimize gösterdiği özeni o Türkçe'ye gösteriyor.

Movit, 1974-1999 yılları arasında Balat'ta turşuculuk yaptı.

Hüseyin Movit, bugünlerde "Konuşamadığımız Türkçe ve.."  adlı kitabıyla medyanın kulağını çekiyor. Kimler yok ki kitapta. Habercilerden tiyatroculara, köşe yazarlarından siyasetçilere herkesi Türkçe'yi katlettikleri için ağır bir dille eleştiriyor.

 

Yazarımız Ateş Nesin’in ‘Lagaluga Tur’ adlı   seri yazıları yanında  özel anılara yer verdiği bölümde bu kez Hüseyin Movit var.  Aziz Nesin, Demirtaş Ceyhun ve Haci Salih'le ilgili bir anıyı anlatıyor.

Ateş Nesin, canlı imla kılavuzu, medya dedektifi gibi lakapların sahibi Hüseyin Movit'in babası Hacı Salih ile ilgili bir anıyı "Beynini kaybeden, anılarını da kaybeder" başlığıyla yazdı. 

 

"Beynini kaybeden, anılarını da kaybeder"

 

Bana, Türkçemizin yorulmaz savaşçılarından Hüseyin Movit anlattı. O da yazar Demirtaş Ceyhun'dan dinlemiş. Tipik bir Aziz Nesin davranışı olduğu için, bu olayı yazmadan, anılarıma koymadan edemeyeceğim. Ama önce şunu hemen belirteyim ki; Hacı Salih, Türkçe dil gönüllüsü sevgili Hüseyin Movit'in babası olur. Bir zamanların bu çok ünlü lokantası, İstiklâl Caddesi'ndeki bir pasajda, Movit'in kardeşinin işletmeciliğinde yakın zamana kadar varlığını sürdürüyordu.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN LİNKE TIKLAYIN

https://www.turkiyeturizm.com/author_article_detail.php?id=91

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.