• BIST 9693.46
  • Altın 2507.399
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.7746
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Güney Korelilerin kültür turizmi tercihi Türkiye olacak

Güney Korelilerin kültür turizmi tercihi Türkiye olacak
Turist Rehberi İlkay Özen, 2020 turizm sezonunda Singapur, Tayland ve Kuzey Koreli turistlerin Türkiye'de kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turunda bir sıkıntının olmayacağını söyledi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA - Uzak Doğu Turizmi Uzmanı ve Kokartlı Turist Rehberi İlkay Özen, 2020 turizm sezonunda Singapur, Tayland ve Kuzey Koreli turistlerin Türkiye'de kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turunda bir sıkıntının olmayacağını söyledi. Yeni tip Karona Virüsü(Covıd 19) Uzak Doğu ülkeleri Tayland, Singapur ve Güney Kore'de hastalık sayısının çok düşük seviyede olduğu için izolasyon kurallarına geçmişte Sars ve Mers virüslerinde tecrübeli oldukları için hijyen kurallarına harfiyen uyan millet olduklarını söyledi.

guney-korelilerin-004.jpg
guney-korelilerin.jpg

Türkiye'de son 10 yıldır 240 bin Güney Koreli turistin başta İstanbul olmak üzere 2 haftalığına Kapodokya, İzmir Efes Antik Kent, Şanlıurfa Göbeklitepe, Ağrı İshakpaşa  Sarayı, Adıyaman Nemrut, Denizli Pamukkale, Muğla Fethiye Amintas Kaya Mezarları, Burdur Sagalassos, Fethiye Ölüdeniz,( yamaç paraşütü) Dalyan, Telmessos Antik Kent, Antalya Kaş'ta Likya Birliği'nin baş şehri Xanthos, Likçe yazıtı, 3500 yıllık lLikya kaya Mezarları, Tlos, Lettoon, Patara antik kentleriyle Demre'de St. Aziz Nikolas Kilisesi, Myra Antik Kent, Kaş batık şehir Kekova, Alanya Kalesi, Perge Antik Kent, Aspendos ANTİK Tiyatro ve Side Antik Kent'te Apollon Tapınağı ziyaretiyle son bulduğunu kaydetti.

guney-korelilerin-002.jpg
guney-korelilerin-003.jpg

COVID 19 Korunma tedbirleri kapsamında bu sene Çinli turistlerin gelmesinde sıkıntı olacağına dikkat çeken Özen, şu bilgileri verdi:'' Güney Kore, Singapur ve Tayvantlı turistlerin Türkiye'de 15 Haziran'dan itibaren Anadolu'da kültür turuna çıkmada sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Sıkıntı sadece Çinli turistlerde olacak.! Başta ABD olmak üzere B irleşmiş  Milletler(BM), Avrupa Konseyi Parlementerler Meclisi(PACE) , iTALYA, Fransa, İspanya, Almanya, Hollanda uluslarası mahkemelere başvurarak Covıd 19'un 15 Aralık'tan itibaren Çin'in Wuhen şehrinde görülmesi ndeniyle Çin yönetiminin ölümcüül virüsün yayılmasını önleme tedbiri yerine '2 örtbas'2 etme ve Çinlilerin sürekli Newyork, İtalya Roma, İSPANYA, Berlin'e göndermesi ve Karano virüsünü dünyaya yayma gerekçesiyle yüklü miktarda tazminat almak için çalışıyorlar. B u sebeple BM ve Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) Çinlilere dünya genelinde seyahat hakkı kısıtlaması gelebilir. ''
guney-korelilerin-005.jpg

Bu haber toplam 1539 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.