• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Günay: Merinos Parkı örnektir

Günay: Merinos Parkı örnektir
Bakan Günay, Projeler Bursa'nın güzelliğine güzellik katıyor. Merinos Projesi de onlardan biri. Bu proje kentin cazibesini artıracaktır.

BURSA -Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tarihi Merinos Fabrikası'nda inşaatı yüzde 60 seviyesine ulaşan Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Merinos Parkı Projesi'ni inceledi. Tarihi mekanın, yeniden doğuşunu gözlemleyen Bakan Günay, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'den proje ile ilgili maket üzerinde de bilgiler aldı.

Bursa'nın sanayisinin yanı sıra tarihi, kültürel ve termal özelliği ile göz dolduran şehirlerden biri olduğunu ifade eden Bakan Günay, "Başkanımız da hayata geçirdiği projelerle Bursa'nın güzelliğine güzellik katıyor. Merinos Projesi de onlardan biri. Bu proje kentin cazibesini artıracaktır. 330 dönüm içinde 50 dönümden fazla kapalı alan tümüyle kültür etkinliklerine ayrılmış. Bu beni çok heyecanlandırıyor. Bir kültür bakanına gösterilebilecek en güzel proje. Bursa'da tüm kültür etkinlikleri bir çatı altında toplanırken, bu etkinliklerin daha yoğun bir biçimde gelişmesinde de yararlı olacak güzel bir düzenlemedir" dedi.

 



Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin, Türkiye'nin büyük kentlerine örnek gösterilecek bir proje olduğunu dile getiren Bakan Günay, projenin, kültür turizmi açısından da kentin cazibesini arttıracağını söyledi. Merinos Projesi'nin kendisini çok heyecanlandırdığını dile getiren Bakan Günay, "Büyükşehir Belediyesi, bu proje ile Merinos'un tarihi kimliğine zarar vermezken, sosyal ve kültürel bir boyut da kazandırmış. Projenin her aşamasını yakından takip ediyoruz ve edeceğiz. Herhangi bir aksaklık yaşanmadan tamamlanması ve Bursa'ya kazandırılması için çabalayacağız" diye konuştu.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin de sosyal ve tarihi mekanların restorasyonu projelerinin yanı sıra kültürel ve sanatsal faaliyetlerle Bursa'nın geleceğini inşa ettiklerini söyledi. Dönemin sayılı yünlü dokuma fabrikalarından olan Merinos'un, sadece istihdam alanında değil, Bursa'nın sosyal ve kültürel hayatına da önemli katkılar sağladığını hatırlatan Başkan Şahin, zaman içinde zarar eden bir işletme haline gelen Merinos'un 1987 yılında özelleştirme idaresine 2004 yılında ise Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiğini hatırlattı. Şahin, Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde, 1800 kişilik opera ve konser salonu, 800 kişilik ulusal ve uluslararası kongre salonu, sergi mekanları, 1100 araçlık otopark, nikah dairesi, restaurant, çay evleri, enerji, tekstil, sanayi ve spor tarihi müzeleri, konservatuar, senfoni, mehter takımı, sanat ve halk müziği bölümlerinin yer alacağını bildirdi.

 

Bakan Günay, Merinos'tan sonra Balibey Hanı'nda incelemelerde bulundu. Şahin, Bakan Günay'a gerçekleştirdikleri yatırımlarla ilgili brifing verirken, hedeflerinin 'Marka bir Bursa' olduğunu söyledi. Şahin, ayrıca 2008 yılında planladıkları projeler hakkında da Bakan Günay'ı bilgilendirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Büyükşehir Belediyesi'nin başarılı çalışmalarını gıyabında duyduğunu, bu güzellikleri görmek içinde Bursa'ya geldiğini belirterek, "Özellikle Merinos Projesi itiraf ediyorum ki, beni çok heyecanlandırdı. Bursa bir kültür şehri ve Büyükşehir Belediyesi de bu özelliğe yaptığı çalışmalarla büyük ivme kazandırmış. Başkan Şahin'i hükümetin kültürden sorumlu bir bakanı olarak kutluyorum. Yyaşadığı toprağın değerini bilen yöneticiler tarihi eserlere sahip çıkıyor. Balibey Hanı da bu çalışmalardan sadece biri" şeklinde duygularını dile getirdi. Günay ayrıca Başkan Şahin'in Zafer Plaza'dan Ulu Cami'ye kadar olan bölümün yıkılarak, Hanlar Bölgesi'ni ortaya çıkartma projesinin Bursa'nın çekiciliğine güzellik katacağını söyledi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.