• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Günay: en önemli sektör turizm

Günay: en önemli sektör turizm
Günay, ''İşsizlik dalgalarını eritebilmek için büyük istihdam yaratacak sektörlere ihtiyaç var. O sektörlerin başında da turizm geliyor'' dedi.

MERSİN- Mersin'de incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''İşsizlik dalgalarını eritebilmek için büyük istihdam yaratacak sektörlere ihtiyaç var. O sektörlerin başında da turizm geliyor'' dedi.  

Mersin'e inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere gelen Günay, Türkiye'nin geçen yılı 23 milyon 200 bin civarında turist sayısı ile kapattığını, bunun da bir rekor olduğunu bildirdi.

Turist sayısında bundan önce en yüksek rakama 19 milyon kişi ile 2005 yılında ulaşıldığını hatırlatan Günay, ''Ülkemize gelen turist sayısında bir kümelenme var. Bunun görmemiz gerekiyor. İstanbul'a 6-7 milyon,  Antalya'ya 8 milyon civarında turist geliyor. Bu iki il, Türkiye'ye  gelen turistin üçte ikisini çekiyor'' diye konuştu.

Turizmin Türkiye'yi hem ekonomik hem de sosyal yapı olarak geliştireceğini belirten Günay, ''Herhangi bir yerde turizm işletmesi açtığınız zaman çok sayıda insanı istihdam ediyorsunuz. Onun ötesinde bölge ekonomisine de çok ciddi şekilde katkı sağlıyor. Turizm, ekonomiyi geliştiren, toplumsal yapıyı değiştiren bir alan'' dedi.

Turizmin bir bölgeye girdiği zaman insanların sosyal yapısının, gençlerin ilgi alanının değişmeye başladığını, eğitimle ilgili kaygıların öne  çıktığını anlatan Günay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Birden bire sosyal yaşamda da ciddi bir boyut farklılığı yakalıyoruz. Türkiye'deki bu gelişmeden Mersin gibi bölgelerin faydalanması gerekiyor. Bizim turizmi bölgesel olarak ve ürün bazında çeşitlendirmemiz gerekiyor. Antalya kitle ve deniz-kum-güneş potansiyeli ile İstanbul da kısmen tarih ve kongre turizmi açısından dikkati çekiyor. Türkiye'de inanılmaz bir tarih ve doğal güzellik, arkeolojik zenginlik, damak tadı, folklor var. Bunları ne kadar Türkiye sathına yayabilirsek, bu 23 milyon oldu diye sevindiğimiz potansiyeli 30-40 milyona çıkartma  şansımız da o kadar artabilir. Bu nedenle turizmin değişik bölgelere yayılması son derece önemli bir ihtiyaç.'' 

Günay, ülke turizmindeki iyileşmelerin Mersin'e yansımasının kaçınılmaz olacağını söyledi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.