• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

GTO Başkanı Aslan bakana yazdı

GTO Başkanı Aslan bakana yazdı
GTO Başkanı Mehmet Aslan, turist rehberlerinin eğitimine yönelik kurslar düzenlenmesi talebiyle Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a yazı gönderdi.

GAZİANTEP- Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Aslan, turist rehberlerinin eğitimine yönelik kurslar düzenlenmesi talebiyle Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a yazı gönderdi. Yazıda, mevcut yerel turist rehberlerinin profesyonel bir eğitimden geçirilmeleri durumunda Gaziantep ve bölge turizminin önemli oranda gelişeceği vurgulandı.  

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan imzasıyla Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a gönderilen yazıda, şöyle denildi:

 

"Gaziantep'in önemli yolların kavşağında oluşu, uygarlık tarihine ve bugüne yön veren bir bölge haline gelmesine neden olmuştur. Bu nedenle bölge, tarih öncesi çağlardan beri insan topluluklarına yerleşim alanı olmuştur. Dünya Turizm Örgütü'nün tahminlerine göre, 2020 yılında dünyada seyahat edeceklerin sayısı 1,6 milyar kişiye, toplam turizm geliri de 2 trilyon dolara ulaşacaktır. Turizm potansiyeli çok yüksek, genç bir turizm ülkesi olan Türkiye ve tabii ki bölgemiz, bu turizm pastasından mutlaka azami ölçüde pay almalıdır. Bu bağlamda, şehrimizdeki ve bölgedeki turizm potansiyelinin gerek ulusal gerekse uluslararası alanda doğru kullanımı ve tanıtımını sağlamak amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlara büyük görevler düşmektedir. Gaziantep Ticaret Odası olarak geçtiğimiz dönemde Avrupa Birliği'nin finansal desteği ile yürüttüğümüz, "Güneydoğu Anadolu Tanıtım Projesi" ile yaklaşık 500 bin euroluk bir kaynağı bölge turizminin gelişimi için kullandık ve projenin en önemli çıktıları olarak yöresel müzik CD'si, GAP bölgesi tanıtım filmi ve Güneydoğu Anadolu tanıtım rehberi hazırladık. Bu kapsamda hazırlanan bu tür çıktılar dışında da bölgenin tanıtımı, gelen turistlerin ağırlanması ve doğru bilgilendirilmesi konusunda turist rehberlerine çok önemli görevler düşmektedir."

 

Açıklamada, gelen ziyaretçilerin tur organizasyonundan ve seyahat deneyimlerinden memnun kalmasının, Türkiye ve Türk imajının oluşturulup tanıtılması konusunda son derece önemli ve belirleyici bir rol oynadığına vurgu yapılarak, "Bilgisi, becerisi, kültürü, tutum ve davranışları ile Türkiye'yi ve Türk insanını temsil edecek ve doğru tanıtacak, ziyaretçilerin memnun ve olumlu izlenimlerle memleketlerine geri dönmesini sağlayacak nitelikli yerel turist rehberlerinin seçilerek eğitilmesi, hassas ve ciddi bir biçimde ele alınması gereken bir konu olarak ortaya çıkmaktadır. Bölgeyi ziyaret edecek olan turistlerin en doğru şekilde bilgilendirilmesi amacıyla profesyonel turizm rehberleri için İngilizce eğitimler düzenlenmesi oldukça faydalı olacaktır. Gaziantep Ticaret Odası olarak sanayi ve ticaretin yanında bölgemizin turizm potansiyelinin de en üst seviyede kullanılması konusunda yapılacak her türlü çalışmayı Odamızın önemli misyonlarından biri olarak görmekteyiz ve yerel turizm rehberlerinin eğitimi konusunda yapılacak tüm çalışmalara da Oda olarak her türlü desteği memnuniyetle sağlayacağımızı bildirmek isteriz" denildi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.