• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Gökçeada'da turist patlaması

Gökçeada'da turist patlaması
Feribotun sefere başlamasıyla her şeyin değişeceğini bildiren Başkan Atalay, ulaşım sıkıntısı sebebiyle Gökçeada'dan uzaklaşan işadamlarını geri çağırdı.

ÇANAKKALE-Yaklaşık bir ay önce MHP'den istifa ederek AK Parti'ye katılan Gökeçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay, Norveç'ten 9 milyon YTL'ye alınan feribotun ilk seferini, cumartesi günü Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırm'ın katılımıyla Çanakkale'den Gökçeada'ya yapacağını söyledi.

Yeni feribotun sefere başlamasıyla her şeyin değişeceğini savunan Başkan Atalay, ulaşım sıkıntısı sebebiyle Gökçeada'dan uzaklaşan işadamlarını geri çağırdı. Geçen yılki genel seçimde milletvekili aday adayı olabilmek için istifa eden eski başkan Halil Rüştü Akgün'den boşalan görevi devralan Yücel Atalay'ın AK Partiye katılması, adaya yatırım yapmak isteyen işadamlarını harekete geçirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük önem vermesi ve her fırsatta Gökçeada'ya giderek, "devlet yanınızda" mesajı vermesi. MHP'li Atalay'ın adanın kalkınması için AK Parti'ye katılmasına vesile oldu.

Başkan Yücel Atalay, hükümet tarafından adaya yapılan desteklerin koordineli bir biçimde kullanılması ve daha fazla yatırımcı çekmek için AK Parti'ye katıldığını söyledi. Daha önce Gökçeada'ya bu kadar önem veren bir hükümet olmadığını söyleyen Atalay, "Gökçeada'nın dünü ve bugününe bakıldığında bu farkı görmek mümkün. Ada halkı olarak kalkınma konusunda hemfikiriz. Bu konuda biraraya gelen adalılar, siyaset üstü bir yöntem izleyerek taşın altına elini koyup çalışmalarını yürütür. Biz de belediye meclisi üyesi arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde, adaya daha faydalı olabilmek için AK Parti'ye katılmanın daha iyi olacağı kanaatine vardık. Halk da arkamızda olacağını belirtti. Bunun üzerine dört meclis üyesi arkadaşımla birlikte MHP'den ayrılarak AK Parti'ye katıldık" dedi.

Yeşille mavinin buluştuğu yer olan Gökçeada'nın organik tarım konusunda yakın bir gelecekte marka olacağını belirten Atalay, başta Başbakan Erdoğan'ın şahsi gayretleriyle ulaşım sıkıntısının da yeni alınan feribotla çözülmesi ve Gökçeada'nın yatırım teşviki alan bölgeler arasına sokulmasının ekonomiy canlandırdığını kaydetti. Birçok işadamının altyapı çalışması ve işletme kurmak için yer baktığını ve bu sayının son günlerde giderek arttığını sözlerine ekleyen Atalay, bu gelişmelerin ardından belediye olarak tanıtım faaliyetleriyle dünün bilinmeyen Gökçeada'sını bugün için en önemli turizm mekanlarından biri haline getirdiklerini anlattı.

Çanakkale Genç İş Adamaları Derneği (ÇAGİAD) Genel Sekreti Erdoğan Bıyık ise Gökçeada'nın teşvik alan bölgeler arasında olmasının ve belediyenin de AK Parti'ye katılmasının ilgiyi arttırdığını belirtti. ÇAGİAD üyesi bazı işadamlarının Gökçeada'ya yatırım yapmayı planladığını, bunların başında inşaat şirketlerinin geldiğini söyleyen Bıyık, en önemli sıkıntı olan ulaşımın da yeni feribotla kolaylaşaağını ve gelecek beş yıl içinde çok önemli iş sahalarına evsahipliği yapılacağını ifade etti.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.