• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

GİMTU projesi tamam

GİMTU projesi tamam
Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı ile Gümrük İşlemlerinde Ortak Mevzuatın Tanınması ve Ticarette Uygulanması(GİMTU) Projesi tamamlandı.

MERSİN -Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı kapsamında yürütülen Gümrük İşlemlerinde Ortak Mevzuatın Tanınması ve Ticarette Uygulanması(GİMTU) Projesi tamamlandı.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Gümrük İşletme Programı'nın sahibi olduğu projenin, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile Türkiye arasında ticarette ortak politikalar oluşturulması ve kurumlar arası işbirliği ihtiyaçlarını gidermeye yönelik hazırlandığı bildirildi.

Avrupa işgücü piyasasının geliştirilmesi, eğitim ve öğretim sistemlerinin transformasyonu, modernizasyonu ve adaptasyonunu sağlamayı amaçlayan proje, mesleki eğitimi yeterlilik, girişimcilik ve teorik-pratik uygulamalar bakımından güçlendirmeyi ve desteklemeyi hedefliyor.

Koordinatörlüğünü MEÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Saruhan Özerk İlbeyi'nin yaptığı projeden, Gümrük İşletme Programı 2006 yılı mezunları arasından seçilen 8 kişi yararlandı.

Hazırlık faaliyetleri ve yabancı dil hazırlıklarını tamamlayan mezunlar, 9 hafta süre ile İspanya ve Polonya'daki farklı ithalat ve ihracat firmalarında stajlarını tamamladı.

İspanya'da yaptıkları stajın çalışma hayatında etkili olduğunu kaydeden Deniz Saldıray, "Orada elde ettiğimiz bilgi ve tecrübeler bizim için çok büyük referans oldu. Bu proje ile, yabancı bir ülkede 9 hafta boyunca mesleki eğitim aldık. Böylece hem dilimizi geliştirmek hem de sistemi tanımak ve anlamak için önemli bir ortam oluştu." diye konuştu.

Proje yararlanıcılarından Şerafeddin Sönmez ise İspanya'da farklı kültürleri ve farklı insanları tanıdıklarına dikkat çekti.

"Çok uzun süre ailemizden uzak kaldık ama kendi ayaklarımızın üzerinde durmayı öğrendik" diyen Sönmez, projenin tanıtımı için www.mersingimtu.tr.gg adresli bir web sayfası yaptıklarını ayrıca aynı amaçla bir de kitap hazırlığında olduklarını sözlerine ekledi.

Leonardo da Vinci kurum koordinatörü Öğretim Görevlisi Tanla Hatungil ise proje kapsamında, mezunların iletişim becerileri ve kendilerine güvenlerinin arttığını söyledi. GİMTU projesinin 2006 yılında üniversitemiz tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen 3 projeden biri olduğunu belirten Hatungil, 2007 yılından itibaren Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programının formatında bazı değişikliklere gidildiğini vurguladı.

Meslek yüksekokullarının artık bu programdan yararlanamayacaklarını söyleyen Hatungil, kurumsal olarak çalışma ve proje hazırlama faaliyetlerini mezunları aracılığıyla sürdürdüklerini kaydetti.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.