• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Gıdadaki maliyet otellerin mutfağını olumsuz etkiledi

Gıdadaki maliyet otellerin mutfağını olumsuz etkiledi
CHP Manavgat İlçe Başkanı Avukat Aliye Coşar: TÜİK'in makyaj yapıp açıkladığı yüzde 74,5'luk enflasyon ile halkın enflasyonu arasında dağlar kadar fark olduğunu söyledi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA -
CHP Manavgat İlçe Başkanı Avukat Aliye Coşar İlçe Gençlik Kolları ile birlikte Barbaros Caddesinde esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. TÜİK'in makyaj yapıp açıkladığı yüzde 74,5'luk enflasyon ile halkın enflasyonu arasında dağlar kadar fark olduğunu söyledi.

chp-manavgat-ilce-baskani-avukat-aliye-cosar-001.jpgchp-manavgat-ilce-baskani-avukat-aliye-cosar-002.jpg

ENAG'ın açıkladığı enflasyonun yüzde 160 olduğunu belirten İlçe Başkanı Aliye Coşar, '2 Gıda ürünlerine sürekli gelen zamlar nedeni ile ebeveynler çocuklarına gelişim çağında et, süt ve yumurta tediremez haline geldi. Artık insanımız geçinemiyor. Bölgemizin en önemli geçim kaynağı turizm ve tarım. Tarımda girdi maliyetleri bir önceki yıla göre yüzde 350 arttı. Bu artış. Her şeye yansıdı. Çiftçimiz geçen sene mazotun litresini 7,5 liradan alırken bu sene 30 liradan alıyor. Bu da üretimde her şeye yansıyor. Girdi maliyetlerinde sürekli artış turizminde yansıyor.

chp-manavgat-ilce-baskani-avukat-aliye-cosar-003.jpgchp-manavgat-ilce-baskani-avukat-aliye-cosar-004.jpgchp-manavgat-ilce-baskani-avukat-aliye-cosar-005.jpgElbette bu fiyat artışı iğneden ipliğe yansıyor. Bölgemiz turizm bölgesi girdi fiyatlarındaki artış , otellerin mutfağında yansıyor. Girdi maliyetlerinin yüksekliği otellerin mutfaklarında yansıdığı için otelecilerilerin gelirlerinde geçmiş yıllara göre azaldı. İşin özün Manavgat'ta yüksek enflasyon hepimizi çarptı. Çarpmaya devam ediyor. Ak Parti iktidarı 20 yılın sonunda ülkeyi ekonomik çukurun içine milletçe yuvarladı. Çukurdan çıkışı yolu erken seçim.'' diye konuştu.
chp-manavgat-ilce-baskani-avukat-aliye-cosar.jpgchp-manavgat-ilce-baskani-avukat-aliye-cosar.jpg

Bu haber toplam 4271 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.